Jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma julki – tässä Leijonien pelipäivät

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2.

Kanada voitti Suomen jääkiekon 2021 MM-finaalissa jatkoajalla maalein 3-2. (Kuva AOP)

Leijonat pelaa MM-kisojen avausottelunsa Tampereella 13. toukokuuta. Vastaan tulee Norja.

JÄÄKIEKKO Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona ensi keväänä Tampereella ja Helsingissä pelattavan jääkiekon MM-turnauksen otteluohjelmasta. Jo aiemmin oli selvää, että Suomi pelaa alkulohkonsa Tampereen uudella areenalla ja nyt siis pelipäivätkin ovat tiedossa.

Suomi aloittaa urakkansa perjantaina 13. toukokuuta ottelulla Norjaa vastaan kello 20.20 alkaen. Pelejään Leijonat jatkaa heti lauantaina 14.5., jolloin vastassa on kello 20.20 alkaen Latvia.

Maanantaina 16.5. Suomi kohtaa Yhdysvallat kello 20.20. Keskiviikkona 18.5. Suomi pelaa Ruotsia vastaan kello 20.20.

Perjantaina 20.5. Suomi kohtaa Britannian jo kello 16.20. Lauantaina 21.5. Suomi pelaa Valko-Venäjää vastaan tämänkin ottelun alkaessa kello 16.20. Alkusarjansa Leijonat päättää tiistaina 24.5. otteluun Tshekkiä vastaan, joka alkaa kello 20.20.

Toinen lohko pelataan kokonaan Helsingissä. Siinä pelaavat Venäjä, Slovakia, Saksa, Kanada, Tanska, Kazakstan, Italia ja Sveitsi.

Kummastakin lohkosta neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin, jotka pelataan Tampereella ja Helsingissä torstaina 26.5. Jos Suomi etenee puolivälieriin, pelataan Suomen ottelu Tampereella. Välierät pelataan Tampereella lauantaina 28.5. ja mitaliottelut sunnuntaina 29.5.

– Nyt kun otteluohjelma on valmis, pääsemme viimeistelemään 31.8. julkaistavan lipunmyynnin kokonaisuuden. Jo nyt voimme kertoa, että tarjolla tulee olemaan lippuja useista eri hinta- ja katsomokategorioista, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kommentoi tiedotteessa.

Lipunmyynti 2022 Jääkiekon MM-kisoihin alkaa 2.9.2021. Tampereella liput tulevat saataville lipunosto-oikeuksien arvonnan kautta ja Helsingissä liput tulevat myyntiin normaalisti.

NHL-pelaajat ovat mukana MM-kisoissa, sillä NHL:n runkosarja ehtii päättyä jo hyvissä ajoin ennen MM-kisojen alkua 29. huhtikuuta. Helmikuussa NHL-pelaajat ovat ainakin suunnitelmien mukaan osallistumassa Pekingin olympialaisiin, joten supertähtien rynnistystä MM-kisoihin ei välttämättä tule.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tässä on Leijonien ehdokaslista olympialaisiin – merkittävä puolustaja poissa

Kommentoi Facebookissa