”Jalkapallon MM-kisoissa on aina syntynyt uusia tähtiä – niin käy varmasti myös vuonna 2018”

Belgian maaoukkuetähti Romelu Lukaku on juhlinut maaleja myös Manchester Unitedin paidassa.

Belgian maaoukkuetähti Romelu Lukaku on juhlinut maaleja myös Manchester Unitedin paidassa. (Kuva AOP)

Venäjä ja Saudi-Arabia kohtaavat MM-kisojen avausottelussa Moskovassa.

MM-KISAT Entinen ammattijalkapalloilija Joonas Sarelius toivoo, että itse peli on pääosassa torstaina alkavissa jalkapallon MM-kisoissa 2018.

– Venäjän kisojen yllä on leijunut paljon erilaisia poliittisia juttuja, mutta toivottavasti itse kisojen aikana päähuomion vie jalkapallo, Sarelius sanoo.

– Joka kisoissa on syntynyt uusia tähtiä ja pienempiä maita on pelannut itsensä maailman kartalle. Niin käy varmasti tälläkin kertaa. Nyt kisoissa ei ehkä ole yhtä selkeää suosikkia, mestaruuteen on mahdollisuudet lähtökohtaisesti seitsemällä tai kahdeksalla maalla.

Kotimaiseen futikseen keskittyvän Kymppipaikka.fin  päätoimittajana muiden töidensä ohella toimiva Sarelius ei haluaisi nostaa yhtä joukkuetta muiden yläpuolelle.

– Mestaruudesta taistelevat varmasti Saksa, Argentiina, Brasilia, Espanja, Ranska, Belgia sekä mustina hevosina Puola ja Peru. Jos yhden suosikin nostan, niin se on Brasilia.

– Espanjasta on tosin sanottava sen verran, että joukkue on varmasti tietyllä tavalla aika sekaisin nyt, kun päävalmentaja Julen Lopetegui jätti joukkueen, Viikinkien ex-luottopelaaja sanoi viitaten shokkiuutiseen siitä, että Real Madridiin sopimuksen tehnyt Lopetegui sai potkut maajoukkueesta juuri ennen MM-kisojen alkua.

Vedonlyöntiin tarjottujen kertoimien perusteella suurimmat suosikit ovat Brasilia, Saksa, Espanja, Ranska, Belgia ja Argentiina. Sarelius ymmärtää, miksi vedonlyöntitoimistot nostavat edellä mainitun kuusikon muiden yläpuolelle.

– Näillä mailla materiaali on laajin. Peli ei perustu yhden tai kahden pelaajan dominointiin ja kaikilla on selkeä pelityyli.

Englanti lähtee kovin odotuksin EM- ja MM-kisoihin lähes joka vuosi, mutta joukkue ei ole onnistunut lunastamaan odotuksia. Sarelius ei usko, että Gareth Southgaten valmentama joukkue onnistuu tälläkään kertaa.

– Englannilla on paljon nuoria, taitavia pelaajia, mutta luulen, että englantilaisille käy samalla tavalla kuin aiemmissakin turnauksissa. Alkulohkosta joukkue menee luultavasti jatkoon, mutta tie nousee pystyyn pian sen jälkeen.

Monien ennakkoarvioissa maalikuninkuudesta taistelevat tiukimmin Brasilian Neymar, Ranskan Antoine Griezmann, Argentiinan Lionel Messi, Englannin Harry Kane ja Portugalin Cristiano Ronaldo.

– Maalikuningas tulee luonnollisesti sellaisesta maasta, joka etenee kisoissa pitkälle. Oma veikkaus maalikuninkaaksi on Belgian Romelu Lukaku, Sarelius pohti.

HJK:n naisten ja tyttöjen valmennuspäällikkönä toimiva Sarelius seuraa tarkasti myös MM-kisojen valmentajia. Koutseista hän nostaa esiin Brasilian peräsimessä olevan Titen, joka on luotsannut legendaarisia keltapaitoja vuodesta 2016 lähtien.

– Hän on tehnyt hyvää työtä joukkueen kanssa ja nyt näyttää siltä, että Brasilian peli ei perustu vain huippuyksilöihin. Brasilia osaa myös puolustaa nykyisin.

Brasilia on ensimmäisen kerran tositoimissa sunnuntaina, kun se kohtaa Sveitsin. Jalkapallon MM-kisat alkavat ottelulla Venäjä-Saudi-Arabia.

Lue myös: Taye Taiwo uskoo Nigerian saumoihin jalkapallon MM-kisoissa: ”Ensimmäinen peli on todella tärkeä”

Kommentoi Facebookissa