Jälleen iso pettymys – Kristiina Mäkelä alisuoritti finaalissa

Kristiina Mäkelä tositoimissa Eugenen MM-kisoissa. (Kuva Getty Images)

Kristiina Mäkelä jäi kolmiloikan MM-finaalissa yhdeksänneksi keskinkertaisella tuloksella.

YLEISURHEILU Kristiina Mäkelä hyppäsi Eugenen MM-kisoissa kolmiloikan karsinnassa ennätyksensä 14,48. Finaalissa Mäkelä ei kuitenkaan onnistunut parhaan yrityksen kannettua vain 14,18.

Mäkelä oli finaalissa yhdeksäs keskinkertaisella suorituksella. Hän oli luonnollisesti todella pettynyt.

– Ärsyttää. Miksei voi onnistua joskus kaksi kertaa putkeen. Nyt oli kahdeksan parempaa. Ei voi mitään, Mäkelä sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Miksi sitten kunnon tulosta ei tullut?

– Ei vaan juoksu kulkenut. En päässyt lankulle. Joko jäin kauas tai sitten en vaan päässyt ponnistamaan niin, että se olisi lähtenyt, Mäkelä selvensi.

Yhdeksäs sija on Mäkelän uran paras sijoitus ulkoratojen MM-kilpailuissa. Kaikki arvokilpailut mukaan lukien hän saavutti neljännen yhdeksännen sijansa.

Mäkelän ensimmäinen hyppy oli hänen parhaansa. Toisellaan hän venytti 14,10 ja kolmannella 14,15.

– Tuollaista perustasoista tallaamista. Huomasi, että sellainen ihan pieni naksahdus, millä tehdään hyvä tai tosi hyvä hyppy puuttui. Ja sitten se on tuollaista tekemistä, jolla ei pääse maailman huipulle, Mäkelä sanoi.

Pääsy kolmelle finaalikierrokselle oli Mäkelällä lähellä. Dominican Thea LaFond venytti kolmannella kierroksella 14,43 ja nousi Mäkelän edelle kahdeksan joukkoon.

– Se oli melkein selvä peli oman kolmannen hypyn jälkeen. LaFond on ollut varma tekijä koko kauden, Mäkelä sanoi.

Kultamitalin voitti odotetusti Venezuelan Yulimar Rojas. Hän voitti kilpailun kauden kärkituloksella 15,47 ja ponnisti sen lisäksi kaksi kertaa yli 15 metriä.

Rojasille mestaruus oli kolmas perättäinen kansainvälisen suurkilpailun voitto. Viime vuonna Tokiossa hän voitti olympiakultaa maailmanennätystuloksella 15,67.

Jamaikan Shanieka Ricketts venytti hopealle kauden parhaalla tuloksellaan 14,89. Yhdysvaltain Tori Franklin vei MM-pronssin tuloksella 14,72.

Mäkelällä olisi mitaleille päästäkseen joutunut parantamaan ennätystään roimasti, joten mitali ei olisi ollut realistinen tavoite. Mutta alisuorittaminen finaalissa oli silti iso pettymys.

Mäkelä on arvokisoissa ollut parhaimmillaan karsinnassa. Finaalissa hän ei ole saanut itsestään parasta irti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Alisa Vainiolta hyvä suoritus MM-maratonilla – ”Taisteluvoitto”

Kommentoi Facebookissa