Alisa Vainiolta hyvä suoritus MM-maratonilla – ”Taisteluvoitto”

Alisa Vainio oli Eugenen MM-maratonilla 16:s. (Kuva AOP)

Alisa Vainio oli Eugenen MM-maratonilla 16:s. Suoritus oli häneltä hyvä.

YLEISURHEILU Alisa Vainio päätyi naisten maratonilla maanantaiaamuna Eugenen MM-kisoissa sijalle 16. Vainion aika oli 2.30,29, millä jäi ennätyksestään 33 sekuntia.

Vainion suoritus oli hyvä. Hän oli kilpailun kolmanneksi paras eurooppalainen.

– Ihan jees juoksu. Minusta tämä oli hyvä taisteluvoitto, Vainio kommentoi YLE:n haastattelussa.

– Alku tosi helppoa, tuntui jopa hölkältä. Siinä oli kiva ryhmä, jossa oli mukava juosta. Ihan kuin junassa olisin matkustanut. Ryhmässä oli joku kiinalainen, joka sekoili välillä ja hyppi eteen, mutta se toi matkantekoon jännitystä, Vainio jatkoi.

Toisella kierroksella Vainion vauhti hieman hiipui. Hän totesi yrittäneensä päästä kisassa helpolla ja juoksi muiden vauhdissa. Sijoituksessa ei ollutkaan valittamista.

– Tuntui siltä, että vauhti putosi koko ajan. Yritin vain päästä mahdollisimman helpolla niin pitkään kuin mahdollista, Vainio sanoi.

Vainio juoksi Eugenessa uransa parhaan aikuisten arvokisakilpailunsa. Dohan MM-kisoissa 2019 hän oli tuloksissa 26:s. Dohassa keskellä yötä juostulla maratonilla olosuhteet olivat niin rankat, että Vainio joutui kisan jälkeen tiputukseen.

Eugenessa maailmanmestaruuteen juoksi Etiopian Gotytom Gebreslase. Hän juoksi ajan 2.18,11, joka on uusi MM-kisojen ennätys.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Wilma Murto onnistui hienosti seiväsfinaalissa – ”Nälkää jäi”

Kommentoi Facebookissa