Wilma Murto onnistui hienosti seiväsfinaalissa – ”Nälkää jäi”

Wilma Murto sijoittui MM-kisojen seiväsfinaalissa kuudenneksi (Kuva: AOP)

Wilma Murto oli hienosti kuudes Eugenen MM-kisojen seiväshypyn loppukilpailussa.

YLEISURHEILU Viime vuonna Tokion olympialaisten seiväshypyn finaalissa viidenneksi venyttänyt Wilma Murto suoriutui vahvasti myös Eugenen MM-kisojen finaalissa. Murto venytti kovatasoisessa finaalissa kuudenneksi tuloksella 460.

Murron tulos Eugenessa oli parempi kuin Tokiossa, jossa erikoinen rimankorotusjärjestelmä osaltaan sekoitti kilpailua. Hyvä finaalisuoritus oli Murrolta hienoa jatkumoa Tokiosta ja osoittaa Murron kehittyneen kilpailijana.

MM-tasolla Murron tulos on myös Suomen naisyleisurheilijoiden paras sijoitus sitten vuoden 2005.

– Aika tyylipuhdas kilpailu. Se on sitä silloin, kun menee ensimmäisellä yli kaikki korkeudet siihen asti, kun ei enää pääse yli. Toki olisin toivonut, että viimeisessä yrityksessä 470:stä rima olisi jäänyt kannattimille killumaan, mutta se jäi odottamaan seuraavaa kilpailua, Murto kommentoi kisan kulkua SUL:n tiedotteessa.

Murto tiputti riman korkeudesta 470 vain niukasti. Se häntä hieman harmittikin kisan jälkeen, vaikka mitaleille se tulos ei olisi vielä riittänyt.

MM-kisoista Murrolle jäi nälkää elokuun EM-kisoihin, jotka hän on ilmoittanut kauden päätavoitteekseen,

– Toki pitää olla tyytyväinen, kun tämä oli paras arvokisasuoritus, mitä olen tehnyt, mutta nälkää jäi. EM-kisoja odotan innolla, Murto totesi.

Yhdysvallat otti seiväsfinaalissa kaksoisvoiton järjestyksessä Katie Nagoette, Sandi Morris. Molemmat ponnistivat tuloksen 485. Kisan kolmas oli Australian Nina Kennedy tuloksella 480.

Jamaikan legendaarinen Shelly-Ann Fraser-Pryce kirmasi jo viidenteen maailmanmestaruuteensa naisten 100 metrillä. Fraser-Prycen voittoaika oli 10,67. Jamaika nappasi finaalista kolmoisvoiton.

Miesten 110 metrin aitojen finaalista ei draamaa puuttunut, sillä verryttelyssä tapahtunut loukkaantuminen ja hylkäys sysäsivät ennakkosuosikkeihin lukeutuneet Hansle Parchmentin ja Devon Allenin sivuun lähtöviivalta. Yhdysvaltain Grant Holloway vei kultamitalin ajalla 13,03.

Miesten kuulantyönnössä Yhdysvaltojen Ryan Crouser ja Joe Kovacs kävivät hurjan kisan MM-kullasta. Voiton vei Crouser hurjalla tuloksella 22,94.

Kovacs jäi maanmiehestään vain vaivaisen viiden sentin päähän tuloksellaan 22,89. Josh Awotunde täydensi Yhdysvaltain kolmoisvoiton tuloksella 22,29.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Silja Kosonen teki MM-kisoissa suomalaista yleisurheiluhistoriaa

Kommentoi Facebookissa