Jan Vapaavuori saa jatkaa Olympiakomitean johdossa

Jan Vapaavuori toimii Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana. (Kuva AOP)

Kovan kohun keskelle joutunut Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sai äänestyksessä luottamuksen äänin 71-22.

URHEILU Suomen Olympiakomitea järjesti tiistai-iltana ylimääräisen jäsenkokouksen, jossa äänestettiin hallituksen luottamuksesta. Äänestyksessä Jan Vapaavuoren johtama puheenjohtajista sai luottamuksen ja voi jatkaa tehtävissään.

Ääniä annettiin 101. Hallituksen luottamuksen puolesta annettiin ääniä 71 ja vastaan 22. Tyhjiä ääniä oli seitsemän.

Olympiakomiteassa on keväällä kuohunut. Mika Lehtimäki erosi huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävistä ahdistelukohun takia. Myös Olympiakomitean johtamistavasta on tullut julkisuuteen paljon kritiikkiä.

Lehtimäki sai tehtäväänsä jatkokauden, vaikka ahdistelukohu oli jo Olympiakomitean johdon tiedossa. Olympiakomitean BDO:lta teettämän riippumattoman selvityksen mukaan Olympiakomitean johdon toimissa on muutenkin puutteita, koska kokouksia ei dokumentoitu ja rekrytointeja tehtiin Olympiakomitean säännöistä poikkeavalla tavalla.

Vapaavuori perusteli Lehtimäen ahdisteluasian pimittämistä juridisilla asioilla. Vapaavuori myönsi, että hänen olisi pitänyt kyseenalaistaa juridinen ohje, jossa kehotettiin olemaan jakamatta asiasta tietoa.

– Suhtaudumme BDO:n raportin suosituksiin vakavasti ja toteutamme ne perusteellisesti. Ilmenneitä puutteita on osin jo korjattu ja jäljellä olevien puutteiden osalta Olympiakomiteassa ryhdytään välittömiin toimiin. Etenemisestä raportoidaan jäsenistölle yhteisissä tapaamisissamme ja laajemmin syysvuosikokouksessa, Vapaavuori ilmoitti.

Vapaavuori haluaa mennä eteenpäin, kuten urheilussa on tapana sanoa.

– Haluan uskoa, että asia on nyt perusteellisesti käsitelty ja meidän tulee mennä yhdessä eteenpäin. Juuri nyt Suomi tarvitsee enemmän ja parempaa liikuntaa ja urheilua. Yhteinen tehtävämme on pyrkiä luomaan kulttuuria, joka kannustaa tarttumaan toimeen ja rakentamaan parempaa maailmaa. Haluamme, että yhä useammalla suomalaisella on liikunnan ja urheilun positiivisten vaikutusten kautta hyvä elämä, Vapaavuori sanoo.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koko kansan Leijonat nauttii mykistävää suosiota

Kommentoi Facebookissa