Jari Kurri valmensi Jokerit voittoon – ”Peli on todella nopeaa tänä päivänä”

Jari Kurri voitti Edmonton Oilersissa viisi Stanley Cupia.

Jari Kurri voitti Edmonton Oilersissa viisi Stanley Cupia. (Kuva AOP)

Jari Kurri toimi ensi kertaa Jokereiden päävalmentajana ja luotsasi joukkueensa Jaroslavlissa voittoon.

JÄÄKIEKKO Koronakaranteeni on pakottanut Jokerit viime peleissä erikoisiin valmentajaratkaisuihin. Penkin päässä on nähty päävalmentajan pestissä useampi tilapäinen käskijä, kun Jokereiden varsinainen päävalmentaja Lauri Marjamäki on ollut karanteenissa.

Torstaina Jaroslavlissa Jokereiden päävalmentajan hommia hoiti pelaajalegenda Jari Kurri, Jokereiden pääomistaja. Hän luotsasi Jokerit komeaan vierasvoittoon Lokomotivista pelin päätyttyä 4-1.

– Pitkä aika oli siitä, kun viimeksi olen ollut penkin takana. Tämä oli joukkueelle tärkeä peli ja halusimme Markuksen ja Jannen kanssa pitää tunnelman positiivisena. Joukkue taisteli todella hyvin jäällä, Kurri totesi Jokereiden tiedotteessa.

Jääkiekko on viime vuosina nopeutunut huomattavasti.

– Peli on todella nopeaa tänä päivänä. Sitä ei oikein tajuakaan, kun katsoo otteluita yleensä aitiosta kauempana ja ylempänä kaukalosta. Nautin tästä kokemuksesta, Kurri totesi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Anders Lindbäck torjui Jokereiden maalilla ensimmäisessä erässä peräti 17 kertaa. Jokerit oli tehokas avauserässä, kun Jonathan Pudas sekä ylivoimalla osunut Eeli Tolvanen maalasivat Jokerit 2-0 -johtoon.

Kolmannessa erässä Brian O’Neill teki Jokereille maalin alivoimalla. Hän kasvatti pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Lisäksi O’Neillin ampumasta laukauksesta syntyi maali kiekon mentyä sisään Jesse Joensuun kautta.

Jokerit nousi voitollaan läntisessä konferenssissa kahdeksannelle tilalle. Eroa kärkijoukkue Moskovan TsSKA:an on 20 pistettä, mutta TsSKA on pelannut kahdeksan ottelua Jokereita enemmän.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kansainvälinen jääkiekkoliitto jahkailee Valko-Venäjän kanssa – syy on selvä

Kommentoi Facebookissa