Järjetön tempaus keskiyöllä – autoja potkinut 18-vuotias mies jäi kiinni Katajanokalla

Katajanokalla Laivastokadulla sijaitsee myös ulkoasiainministeriön rakennukset kuten Merikasarmi.

Katajanokalla Laivastokadulla sijaitsee myös ulkoasiainministeriön rakennukset kuten Merikasarmi. (Kuva Matti Paavonen)

Alustavassa selvityksessä ilmeni kymmentä eri autoa vahingoitetun, useimmista oli rikottu peili.

RIKOS Hätäkeskus sai juuri ennen puoltayötä ilmoituksen pysäköityjen autojen sivupeilejä Helsingissä Katajanokalla muun muassa Laivastokadulla rikkoneesta henkilöstä. Poliisipartio riensi paikalle ja tapasi ilmoittajan kertomiin tuntomerkkeihin sopivan nuoren miehen Katajanokan itäpäädyn Laivastopuistossa.

Mies kertoi partiolle alustavissa puhutteluissa, ettei muista potkineensa autojen peilejä, eikä hän halunnut selvittää asiaa. Mies otettiin poliisiautoon asian selvittämiseksi.

Alustavassa selvityksessä ilmeni kymmentä eri autoa vahingoitetun. Kanavarannassa oli potkittu kolmea eri autoa, joista oli kaikista rikottu oikea peili. Yhteen autoon oli tullut myös naarmuja oikeaan kylkeen.

Laivastokadulla oli vahingoitettu seitsemää autoa, joista kuudesta oli myös oikeat peilit rikottu. Yhdestä autosta oli kummatkin peilit rikottu ja takalasin pyyhkijän sulka oli revitty irti. Lisäksi yhdessä autossa oli naarmuja oikeassa kyljessä.

Tapahtumapaikalla kaksi eri henkilöä kertoi nähneensä autojen peilien potkimiset ja he pystyivät tunnistamaan poliisin hallussa olleen miehen varmuudella autojen rikkojaksi. 18-vuotias mies otettiin kiinni ja toimitettiin poliisin tiloihin.

Asiaa tutkitaan kymmenenä vahingontekona.

Kommentoi Facebookissa