Järjetöntä vauhtia pyöräilijän yli – isänsä BMW:n ottanut 18-vuotias nuorukainen lähetti kaverilleen nauruemojin

Nuorukainen tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Nuorukainen tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. (Kuva AOP)

Huumeissa ja humalassa ollut nuorukainen törmäsi työmatkalla olleeseen polkupyöräilijään, joka menetti henkensä.

LIIKENNETURVALLISUUS Valkeakoskelainen 19-vuotias nuorukainen on saanut 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistuksen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta. Nuorukainen ajoi henkensä menettäneen polkupyöräilijän yli ja pakeni paikalta.

Kuljettaja oli vielä 18-vuotias, kun hän viime syyskuussa lähti humalassa ja huumeissa ajelemaan isänsä omistamalla BMW:llä. Auton hän otti käyttöönsä luvatta. Ennen ajoon lähtöä hän laittoi kaverilleen viestin ja pyysi häntä mukaan yölliselle ajelulle. Kaveri kieltäytyi. “Se auto on katollaan jossain”, kaveri ennakoi.

Syytteen mukaan 18-vuotias kaahaili Valkeakosken keskustassa jopa 200 km/h nopeudella. Näin kertoi myös autossa mukana ollut kaveri. Apiankadun ja Urheilukadun risteyksessä BMW törmäsi työmatkalla olleeseen polkupyöräilijään. Tämä menetti henkensä.

BMW ajautui vastaantulevien kaistalle. Keskikorokkeen yli syöksynyt auto päätyi omalle kaistalleen, ja nuorukainen jatkoi pakoa eturengas hajalla. Aamuyöllä 18-vuotias lähetti kaverilleen viestin, jossa hän manaili polkupyöräilijöitä:

“Ei sekää kattonu yhtään. Mut päästii poliisia karkuun. Ja viel tyhjäl eturenkaal.”

Viestiinsä nuorukainen liitti nauruemojin. Niin hauska tämä tapaus oli.

Käräjäoikeus arvioi turma-auton nopeuden pienemmäksi kuin 200 km/t. Oikeuden mielestä törkeää on kuitenkin se, jos 50-60 rajoitusalueella nopeus on 120 km/h.

Nuorukainen tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, ajo-oikeudetta ajosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta 2 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Lue myös: Nuori mies kaahasi isänsä autolla jopa 200 km/h – polkupyöräilijä menetti henkensä

Kommentoi Facebookissa