Polkupyörällä suojatietä ylittänyt lapsi menehtyi – kääntyvä kuorma-auto törmäsi kohtalokkaasti

Lapsi oli pyöräillyt suojatielle vihreän valon palaessa ja myös kuorma-autolle oli palanut vihreä valo.

Lapsi oli pyöräillyt suojatielle vihreän valon palaessa ja myös kuorma-autolle oli palanut vihreä valo. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi tutkii onnettomuutta kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

LIIKENNETURVALLISUUS Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa 16.4. Espoon Lähderannassa tapahtuneen lapsen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden tutkintaa. Polkupyörällä liikkunut lapsi oli pyöräillyt suojatielle vihreän valon palaessa.

Kuorma-auton kuljettaja oli ajanut pitkin Lähderannantietä ja kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle kohti kaupan parkkipaikkaa. Myös hänelle oli palanut vihreä valo. Kääntyessään kuorma-auton kuljettaja oli törmännyt lapseen suojatiellä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kontola kertoo tutkinnan olevan alkuvaiheessa.

− Esitutkinta tulee kestämään näillä näkymin muutaman kuukauden. Alustavia puhutuksia on tehty, ja tarkkaa tilanteen kulkua hahmotetaan parhaillaan.

Tutkintanimikkeet tässä vaiheessa ovat kuolemantuottamus sekä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

− Tutkinta jatkuu kuulustelujen sekä teknisten tutkimusten osalta. Tutkinnassa selvitetään muun muassa ajopiirturin tiedot. Päihteillä ei epäillä olevan osuutta asiassa. Tutkijalautakunta tekee asiassa oman selvityksensä rikostutkinnan ohessa, Kontola sanoo.

Lue myös: Järjetöntä vauhtia pyöräilijän yli – isänsä BMW:n ottanut 18-vuotias nuorukainen lähetti kaverilleen nauruemojin

Kommentoi Facebookissa