Järkyttävä onnettomuus työmaan kuorma-autolle – lastenvaunuja työntänyt nainen kuoli, lapsi selviytyi

Ajoradalla lastenvaunuja työntänyt nainen menehtyi tapahtumapaikalle.

Ajoradalla lastenvaunuja työntänyt nainen menehtyi tapahtumapaikalle. (Kuvituskuva Fotolia)

Jalankulkijan kuolemaan Jyväskylässä johtanut liikenneonnettomuus siirtyy syyteharkintaan.

ONNETTOMUUS Jyväskylässä Erämiehenkadulla lokakuussa 2018 lastenvaunuja työntänyt jalankulkijanainen menehtyi jäätyään työmaalta lähteneen kuorma-auton alle.

Esitutkinnassa tapahtumia on tutkittu kuolemantuottamuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja työturvallisuusrikoksena. Esitutkinnan yhteydessä on pyydetty Aluehallintovirastolta työsuojeluasioihin liittyen useita lausuntoja. Esitutkinta on nyt valmistunut ja etenee syyteharkintaan.

Lastaan lastenvaunuissa työntänyt nainen on lähtenyt ylittämään työmaan välittömässä läheisyydessä ajorataa, jolloin hän on jäänyt kohtalokkain seurauksin kuorma-auton yliajamaksi. Esitutkinnan perusteella kuorma-autonkuljettaja ei huomannut välittömästi isohkon kuorma-autonsa vierustalla tapahtunutta jalankulkuliikennettä.

Naisen työntämät lastenrattaat ovat tapahtuman yhteydessä jääneet kiinni kuorma-auton etuosaan ja puskuriin, ja raahautuneet lyhyen matkan kuorma-auton mukana. Vaunuissa ollut alle kaksivuotias lapsi ei vahingoittunut.

Kuolemantuottamus- ja työturvallisuusrikosten osalta syyteharkintaan etenevät tapahtumapaikan työmaan tilaajatahon, pää- sekä aliurakoitsijan vastuuhenkilöiden rikosepäilyt. Esitutkinnassa kaikki rikoksesta epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Lue myös: Poliisi kertoo: näin traaginen onnettomuus tapahtui – äiti menehtyi ja lastenvaunut raahautuivat kuorma-auton mukana

Kommentoi Facebookissa