Jenni Saarisen vaikea kisa päättyi Pekingissä – ”Tosi helpottunut olo”

Jenni Saarinen edusti Suomea Pekingin olympiakisojen taitoluistelussa. (Kuva AOP)

Jenni Saarinen epäonnistui lyhytohjelmassaan pahasti, mutta pääsi mukaan vapaaohjelmaan takaportin kautta. Vapaaohjelma sujui hänellä paremmin.

TAITOLUISTELU Taitoluistelija Jenni Saarinen pääsi takaportin kautta Pekingin olympialaisissa vapaaohjelmaan, vaikka oli epäonnistunut lyhytohjelmassa jäätyään sijalle 25. Venäjän Kamila Valievan ”isoisän sydänlääkkeisiin” liittyvä sekoilu toi hänelle kuitenkin jatkopaikan, kun päätettiin, että Valievan lisäksi 24 muuta luistelijaa pääsisi jatkoon.

Vapaaohjelmassaan Saarinen kaatui useamman hypyn, mutta piti silti suoritustaan ihan hyvänä.

– Kyllä on tosi helpottunut olo. Tää oli steppi eteenpäin tän ohjelman kanssa. Kyllä nuo muutokset, jotka tehtiin, ovat toimivampia. Toki virheitä tuli tänään liikaa, mutta kyllä sanoisin, että mulla oli paras fiilis tässä ohjelmassa koko kauden aikana, hän sanoi.

– En mä osaa sanoa, onko se reilua vai ei, mutta se oli nyt päätös, jolla tässä kisassa mentiin, lisäsi Saarinen niin sanotusta ylimääräisestä jatkopaikastaan.

Kaatumisten jälkeen ohjelman jatko on fyysisesti haastavaa. Henkisellä puolella Saarinen kesti paremmin.

– Kyllä se fyysisesti ottaa koville. Aina kun vauhti pysähtyy, pitää aloittaa uudestaan. Mutta kyllä koen, että pääkoppa kesti. Meni tänään hyvin elementti kerrallaan.

Lyhytohjelmansa jälkeen Saarinen oli hyvin pettynyt. Vapaaohjelman jälkeen ilme oli jo iloisempi.

– Olen selkeästi tyytyväisempi. Ja varsinkin taustat huomioon ottaen, miten tämä ohjelma on sujunut alkukaudesta, olen hyvillä mielin. Mutta ei tuo pistemäärä minua todellakaan miellytä. Kyllä haluan 110 pisteen tietämille päästä ja lähelle 120 pistettäkin, mitä aikaisemmin olen päässyt. Tulos on vielä aika heikko tämän ohjelman suhteen.

Lyhytohjelman epäonnistumiseensa Saarinen tarjosi selkeän selityksen.

– Kolmoistulpin jälkeen tuli pienenä yllätyksenä, että se meni niin kuin se meni. Se ei ollut iso virhe, mutta jäin musiikista vähän jälkeen ja kaikki on tehty juuri tiettyihin musiikkikohtiin. Ja sitten tuli vähän kiireen tuntua siihen salchowiin. En malttanut siinä takakaarella odotella tarpeeksi pitkään.

Saarinen kilpaili ensi kertaa olympialaisissa. Kokemus oli hänelle mukava, vaikka kilpailu itsessään ei putkeen mennytkään.

– Oli tietenkin ristiriitainen fiilis, kun se lyhytohjelma meni, miten meni. Se on ollut mulla varma koko kauden ja odotin enemmän sen suhteen. Oli silti ihan mahtava fiilis jatkaa kisaa.

Saarinen päätynee kisan tuloksissa sijalle 25.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Naisleijonille pronssia vaikean tarinan päätteeksi – ”Löydettiin se jääkiekon hauskuus”

Kommentoi Facebookissa