Jesse Puljujärvi siirtyy Ouluun – NHL-ura saattaa pelastua siellä

Jesse Puljujärvi palasi Edmontonista Ouluun.

Jesse Puljujärvi palasi Edmontonista Ouluun. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi palaa SM-liigaan. Seurana vanha tuttu Oulun Kärpät.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät vahvisti tiistaiaamuna tehneensä yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa. Puljujärvellä on sopimuksessaan 1. joulukuuta saakka voimassa oleva NHL-optio.

Puljujärvi häikäisi nuorten MM-kultajoukkueessa vuodenvaihteessa 2015-16, mutta NHL:ssä ura ei seuraavina kausina ottanut toivottua liitoa. Edmonton Oilers ei löytänyt hänelle sopivaa roolia ja Puljujärvi vaikutti joukkueen palapelissä ylimääräiseltä palalta.

Nyt Puljujärvi hakee uralleen uutta nostetta SM-liigassa, jossa viimeksi pelasi Kärpissä keväällä 2016.

– Kroppa tuntuu hyvältä ja terveenä ollaan. Mukava tulla takaisin Ouluun ja Kärppiin ja päästä auttamaan joukkuetta, Puljujärvi kommentoi Kärppien tiedotteessa.

Puljujärvi on harjoitellut Kärppien mukana jäätreenien alettua elokuussa. Hän pääsee joukkueeseen, jota pidetään suurimpana mestarisuosikkina.

– Vaikuttaa tosi hyvältä. Treeneissä on ollut kova kilpailu ja paljon hyviä jätkiä. Mukava liittyä joukkueeseen mukaan.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on Puljujärven sopimuksesta iloinen.

– Upea juttu, että Jesse päätti tehdä meidän kanssamme koko kauden kattavan sopimuksen. Jesse on Kärppien oma kasvatti, jonka fysiikka, taidot ja lahjakkuus riittävät varmasti NHL:ään. Haluamme olla mukana auttamassa ja tukemassa Jesseä kohti sitä tavoitetta.

Puljujärven urakehityksen kannalta Kärpät-sopimus lienee järkevä siirto. Oilersissa hänen kehityksensä jäi paikalleen, eikä seura saanut hyödynnettyä superlahjakkaan suomalaisen valtavaa potentiaalia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL tekemässä kovia päätöksiä – Leijonat saisi superjoukkueen 2021 ja 2022

Kommentoi Facebookissa