Jesse Puljujärvi vaihtoi seuraa – alku ei ollut lupaava

Jesse Puljujärvi kaupattiin Edmonton Oilersista Carolina Hurricanesiin. (Kuva AOP)

Carolina Hurricanes jäi nollille Jesse Puljujärven debyytissä.

JÄÄKIEKKO Jesse Puljujärvi nähtiin lauantaina uuden NHL-seuransa Carolina Hurricanesin paidassa. Ihan putkeen peli ei hänellä mennyt, joskaan Hurricanes ei parhaalle tasollekaan päässyt.

Carolina taipui kotijäällään Vegas Golden Knightsille maalein 0-4. Puljujärvi pelasi vajaat 13 minuuttia.

Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour kommentoi suomalaispelaajan esitystä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ja antoi ymmärtää, että hakemista vielä on.

– Iso pelaaja. Hänellä oli muutama paikka. Ottaa varmasti aikansa, että hän sopeutuu tekemiseemme, mutta hän oli hyvä, Brind’Amour kommentoi.

Myös Puljujärveltä tiedusteltiin, uskooko hän sopivansa hyvin Carolinan joukkueeseen.

– Uskon niin. Olen hyvä luistelija, ja täällä halutaan pelata nopeaa peliä, luistella paljon, mennä maalille ja laittaa kiekkoja verkkoon. Uskon sopivani tänne. Yritän olla hyvä pelaaja tälle joukkueelle ja auttaa jätkät isoihin voittoihin.

Puljujärvi siirtyi Carolinaan Edmonton Oilersissa, jossa oli pelannut koko NHL-uransa ajan. Missään vaiheessa Puljujärvi ei noussut Oilersissa sille tasolle, jota ykköskierroksella neljäntenä varatulta pelaajalta olisi syytä odottaa.

Carolinan tilanne näyttää joka tapauksessa hyvältä. Seura on NHL:n itäisessä konferenssissa toisena. Edellä oleva Boston Bruins on 11 pistettä Carolinaa edellä.

Carolinassa on useampi kovan luokan suomalaispelaaja. Heistä merkittävin on Sebastian Aho, joka aikoinaan tuli Suomessa tutuksi Puljujärven ketjukaverina kultajuhliin päättyneissä 2016 nuorten MM-kisoissa.

Carolina etenee pudotuspeleihin. Nähtäväksi jää, saako Puljujärvi miten paljon peliaikaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK puolivälieriin – KooKoolle viimeinen pudotuspelipaikka

Kommentoi Facebookissa