Jesse Puljujärvi vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä – ”Jesse ei ainakaan pelkää”

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid katsoo Jesse Puljujärven ymmärtävän nyt paremmin, kuinka NHL-jääkiekkoa tulee pelata.

JÄÄKIEKKO Jesse Puljujärven takkuisasti alkanut NHL-ura on toisella yrityksellä tuottamassa tulosta. Puljujärvi on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa Edmonton Oilersin joukkueessa.

Syksyllä 2016 Puljujärvi lähti Patrik Laineen ja Sebastian Ahon tavoin NHL-kaukaloihin suurin odotuksin. Aho ja Laine löivät itsensä dollariliigassa heti läpi, mutta Puljujärvi ei vastannut Oilersin häneen asettamia odotuksia.

Kaudella 2019-2020 sekä syksyllä 2020 Puljujärvi haki vauhtia Oulun Kärpissä SM-liigassa. Viime tammikuussa, kun NHL-kausi alkoi, oli hän selvästi valmiimpi NHL-pelin haasteisiin Oilersissa.

Lauantaina Edmonton Oilers voitti Winnipeg Jetsin maalein 4-2. Ykkösketjussa pelannut Puljujärvi esiintyi edukseen ja keräsi yhden syöttöpisteen.

Oilers lähti päätöserään 1-2-tappioasemassa, mutta joukkueen viimeisen erän kolme maalia käänsivät pelin.

Joukkueen supertähti Connor McDavid antoi Puljujärvelle kehuja.

– Jesse ei ainakaan pelkää. Hän tekee niin paljon töitä, menee vahvasti maalille, tekee hyviä pelejä ja pitää kiekon elossa, McDavid sanoi.

McDavidin mukaan Puljujärven asenne on nyt kohdallaan. Suomalaisen pelaaminen on monipuolistunut ja täyttää paremmin NHL-kiekon vaatimuksia.

– Hän on mielestäni yksi parhaista näkemistäni karvaajista. Hän ansaitsee nuo isot hymyt. On siistiä nähdä se kaverilta, joka on tehnyt kovasti töitä pelaamisensa eteen, tullut takaisin NHL:ään ja ollut mahtava. Hän on selvästi ymmärtänyt, kuinka tässä liigassa kuuluu pelata. Se on ollut hieno nähdä.

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros oli vahvassa iskussa ottelussa Florida Panthersia vastaan. Hän torjui 46 kertaa, mutta se ei riittänyt voittoon Panthersin oltua parempi maalein 2-0.

Saroksen onnistui ohittamaan vain Aleksander Barkov, joka nosti kiekon rystyltä ohi Saroksen. Anthony Duclair sinetöi loppunumerot tyhjään maaliin.

Minnesota Wildin maalivahdin Kaapo Kähkösen yhdeksän ottelun voittoputki päättyi lauantaina. Kähkönen torjui 36 kertaa joukkueensa hävitessä Colorado Avalanchelle 0-6.

Avalanchen Mikko Rantanen yllätti Kähkösen taakse napakalla rannelaukauksella. Joonas Donskoi puolestaan syötti kaksi maalia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mikko Rantanen ohitti Aleksander Barkovin – Patrik Laine taas kiikaritehoille

Kommentoi Facebookissa