Mikko Rantanen ohitti Aleksander Barkovin – Patrik Laine taas kiikaritehoille

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa.

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa. (Kuva AOP)

Mikko Rantanen nousi NHL:n suomalaisten pistepörssin kärkeen. Patrik Laine on puolestaan jäänyt tehopisteittä kymmenen kertaa viimeisessä 11 ottelussa.

JÄÄKIEKKO Mikko Rantasen mahti-ilta johdatti Colorado Avalanchen tärkeään voittoon NHL:ssä torstaina. Rantanen keräsi tehot 2+2, kun Colorado jyräsi Minnesota Wildin kotonaan 5-1.

Rantanen syötti ottelun avausmaalin ja teki itse toisen. Hän syötti myöhemmin 3-1 -osuman Minnesotan kavennuksen jälkeen ja viimeisteli loppunumerot upeasti rystyllä.

Neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa liitävä Rantanen kasvatti kauden saldonsa lukemiin 16+18=34. Hän nousi samalla suuremman maalimääränsä ansiosta suomalaisten pistepörssin kärkipaikalle ohi Aleksander Barkovin (12+22=34).

Pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi venyttänyt Rantasen seurakaveri Joonas Donskoi viimeisteli Coloradon 5-1 -osuman läpiajon päätteeksi päätöserän alussa. Hänellä on nyt kasassa yhteistehot 8+9=17.

Colorado vei kamppailun laukaukset nimiinsä murskaavasti 55-20. Huippuvireinen Wild-vahti Kaapo Kähkönen seurasi kollegansa ja joukkuekaverinsa Cam Talbotin urakointia vaihtoaitiosta käsin.

Viidennen peräkkäisen voittonsa ottanut Colorado nousi Minnesotan ohi West-divisioonan toiselle sijalle. Kärkijoukkue Vegas Golden Knights on kolme pistettä Avalanchea edellä.

Sebastian Ahon kaksi maalia toivat Carolina Hurricanesille torstaina vain yhden sarjapisteen. Carolina taipui kotihallissaan Columbus Blue Jacketsille jatkoajalla 2-3.

Aho valittiin kaukalon kakkostähdeksi. Kolmostähden tittelin vei Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo, joka pysätytti 25 laukausta.

Yksi Korpisalon torjunnoista oli maaginen, kun hän masensi Warren Foegelen mailallaan. Jacketsin suomalaismolari on päässyt huippukoosteisiin jo kolme kertaa viime aikoina.

Aho tasoitti 1-1:een heti toisen erän alussa suoraan Nino Niederreiterin tarjoilusta. Suomalaistähti vei myöhemmin samassa erässä Carolinan 2-1 -johtoon jälleen suoraan syötöstä, mutta tällä kertaa ylivoimalla.

Aholla on nyt kasassa yhteistehot 13+15=28. Hänen edellään suomalaisten NHL-pistepörssissä ovat Rantanen (16+18=34) ja Barkov (12+22=34).

Columbuksen Patrik Laineen tuska sai jatkoa. Hän on nyt jäänyt kiikaritehoille 10 kertaa viimeisessä 11 ottelussa.

Teksti Jussi Lehmola ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden KHL-tuote kriisissä Suomessa – syy selkeä

Kommentoi Facebookissa