Joel Pohjanpalolle ikävä pettymys – mielipide tekonurmesta tuli selväksi

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista.

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista. (Kuva AOP)

Joel Pohjanpalo loukkasi Talin hallissa nilkkansa, eikä pysty pelaamaan Liechtensteinia vastaan.

JALKAPALLO Huuhkajat joutuu perjantain historiallisessa Liechtenstein-ottelussa tulemaan toimeen ilman hyökkääjäänsä Joel Pohjanpaloa. Maanantaina Pohjanpalo loukkasi harjoituksissa nilkkansa.

Vakavasta vammasta ei ollut kyse, mutta pelaaminen perjantaina olisi ollut liian suuri riski.

– Sisäside repesi tuolta takaa. Ei vakavasta loukkaantumisesta ole kyse, mutta riittävän isosta, joten ei ole mitään järkeä ottaa riskiä teippaamalla tai puuduttamalla, koska se voi mennä poikki. Sen verran repesi, Pohjanpalo harmitteli.

Huuhkajat treenasi Helsingissä Talin hallissa. Onni oli Pohjanpalolla onnettomuudessa, ettei nilkka murtunut.

– Jalka jäi ”tekikseen” kiinni kuin legopalikka. Kroppa lähti mukana vauhdin kanssa eteenpäin ja jalka jäi matkalle. Nurmella kenttä pettänyt, mutta tekis ei petä. Talissa on kuiva tekis ja ihan uusi. Jos on joskus lyönyt legopalikan toisen päälle ja se on jäänyt siihen kiinni, niin sama asia. Äijä meni ja kenkä ei. Saman tien tunsin, että napsahti. Olisi voinut käydä paljon vakavamminkin, Pohjanpalo sanoi.

Seuratasolla Pohjanpalo pelaa Saksan Bundesliigassa Bayer Leverkusenissa. Siellä tekonurmia ei käytetä.

– Omasta mielestäni tän tason fudis ei vaan onnistu tekonurmella. Talissa on tosi tahmea kenttä. Kitka on tosi kova. Kun on paljon painoa ja voimaa, antaa se ihan eri lailla periksi. Lopputulos on tässä. Tukijalka jäi kiinni. Kun on paljon nopeutta ja 85 kiloa lihasta, niin siinä on liikaa kitkaa, Pohjanpalo sanoi.

Liechtenstein-ottelussa Suomi varmistaisi EM-kisapaikkansa voitolla. Pohjanpalo olisi todennäköisesti päässyt avaukseen.

– On se totta kai iso pettymys. Ottaa päähän. Olisi ollut kiva päästä Temen (Teemu Pukki) kanssa vääntämään Liechtensteinia vastaan ja hoitaa homma kotiin. Nyt täytyy auttaa toisella tavalla joukkuetta, mutta kyllä mulla on iso luotto joukkueeseen joka tapauksessa. Kyllä me kisoihin mennään, Pohjanpalo sanoi.

Bayer Leverkusen salli Pohjanpalon jäädä maajoukkueen matkaan. Nilkkaa kuntoutetaan loppuviikon ajan Suomessa.

– Juteltiin seuran kanssa asiasta. Kävin täällä nilkkaspesialistilla, joka hoiti vanhan nilkkavamman kuntoon. Kävin näyttämässä siellä kuvia ja sieltä tuli viesti, että jalka on ihan stabiili. Normaalista nivelsiderepeämästä on kyse, sanoi Pohjanpalo.

Pohjanpalo oli tähän syksyyn saakka pitkään sivussa jalkavamman takia. Hän on tottunut olemaan kärsivällinen.

– Kun nilkan magneettikuvan näin, tiesin heti, mikä siellä on vikana. Sen verran olen niitä nähnyt, että on jo helppo ruveta puhumaan latinaakin niistä asioista. Vanhan vamman voi unohtaa kokonaan. Se on kovaakin osumaa ottanut kuukauden ajan, eikä ole ollut mitään ongelmia sen kanssa, Pohjanpalo sanoi.

Saksassa pelikaverit ovat ihmetelleet, miksi Huuhkajat treenasivat tekonurmella.

– Moni on pahoitellut loukkaantumistani. Moni on myös kiroillut, että tekiksellä olette treenanneet. Saksalaiset vihaavat tekonurmea yli kaiken. Yksikään jengi ei siellä pelaa tai treenaa tekonurmella. Niillä ei ole minkään näköistä arvostusta sitä kohtaan, Pohjanpalo kertoi.

Haastattelu Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: Teemu Pukki selätti futisjargoniin ja suomalaisen peruspessimismin – lupaa Suomen voittavan!

Kommentoi Facebookissa