Jokereiden kotiputki päättyi tylyyn tappioon – ”Tehokkuudessa kova ero”

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit taipui Metallurg Magnitogorskille 1-5. Metallurgin paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

JÄÄKIEKKO Jokerit pelasi tällä viikolla neljä kotiottelua, joista voitti kaksi ja hävisi kaksi. Perjantaina Jokerit voitti Torpedo Nizhni Novgorodin maalein 4-1, mutta lauantaina tuli 1-5 -tappio Metallurg Magnitogorskille.

Lauantain ottelun voittolukemat olivat selkeä kuvaus maalintekotehokkuudesta. Magnitogorsk oli paikoissaan tehokas. Myös joukkueen maalivahti, vuoden 2019 maailmanmestari Juho Olkinuora oli mies paikallaan.

– Tehokkuudessa oli kova ero. Magni pani kiekot maaliin silloin, kun piti. Kakkoserän jälkeen olisi ollut helppoa pistää homma läskiksi, mutta joukkue taisteli vielä hyvin kolmannessa. Hyvistäkään paikoista ei saatu sisään ja Olkinuora oli hyvä, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Marjamäki teki selväksi, että Jokereiden pitäisi pystyä pelaamaan paremmin, jos mielii Magnitogorskin kaltaisen joukkueen kaataa.

– Ei saatu sellaista (suoritusta) irti, mitä olisi pitänyt. Huippujoukkue oli vastassa, ja Metallurg näytti, miten sellainen pelaa. Emme pystyneet heille vastaamaan, hän sanoi.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Metallurg Magnitogorsk on itäisessä konferenssissa kolmantena. Kärkijoukkue Ak Bars Kazan on 11 pistettä edellä, mutta Metallurg taistelee tiukasti vielä idän kakkossijasta.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä. Pudotuspelien kotietu uhkaa Jokereilta karata, kun neljäntenä oleva Moskovan Dynamo on kahdeksan pistettä edellä.

Jokerit pelaa ensi viikolla vierasotteluita. Moskovassa vastaan tulee keskiviikkona Dynamo ja perjantaina kiinalainen evakkojoukkue Red Star Kunlun. Vierasviikko päättyy sunnuntaina SKA Pietarin kohtaamiseen.

Jokerit pelaa runkosarjan loput kotiottelunsa tyhjille katsomoille. Yleisön pääsy pudotuspeleihin riippuu siitä, tuleeko koronarajoituksiin helpotuksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukolla hurja kotisaldo – Ilveksen tuska hellitti

Kommentoi Facebookissa