Lukolla hurja kotisaldo – Ilveksen tuska hellitti

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin

Pekka Virran valmentama Rauman Lukko lukeutuu SM-liigan suosikkeihin. (Kuva AOP)

SM-liigan kärkijoukkue Rauman Lukko on 2020-luvulla pelannut 24 kotiottelua, joista on hävinnyt vain yhden. Lauantaina Lukko voitti HIFK:n Raumalla 3-1.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärkikamppailussa kohtasivat lauantaina Lukko ja HIFK. Tasaisen ottelun voitti lopulta Lukko, joka oli parempi maalein 3-1.

Samalla Lukon täysin uskomaton kotiputki sai jatkoa. Viime vuoden alusta Lukko on pelannut kotonaan Raumalla 24 kotipeliä ja näistä se on hävinnyt vain yhden. Samalla ajanjaksolla Lukko on menettänyt pisteitä kotonaan vain neljä kertaa.

Samalla myös toinen mielenkiintoinen tilasto sai jatkoa, sillä Lukko ei joutunut vieläkään jatkoajalle. Liigadata kertoi lauantaina, että Lukko on pelannut nyt 39 ottelua putkeen ilman jatkoa. Lukon edellinen tasapeli 60 minuutin jälkeen on helmikuun 12. päivältä Tapparaa vastaan.

Lukko johtaa SM-liigaa. Se on ollut alkukauden selkeästi paras joukkue.

Tampereen Ilves sai lauantaina helpottavan voiton SM-liigassa, kun se kaatoi SaiPan 2-1. Ville Meskanen iski Ilveksen voittomaalin vasta ottelun loppuhetkillä. Samalla Ilveksen viiden ottelun mittainen tappioputki napsahti poikki.

– Kaikista voitoista saa sen kolme pistettä, mutta kyllä tästä voitosta aikamoinen helpotus tuli, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä myönsi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

– Matka tietysti jatkuu ja vaikeita aikoja ollaan eletty tässä viime viikot. Nyt oli hieno taistelu. Hienosti saatiin käännettyä tämä meille voitoksi kolmannessa erässä. Kyllä se varmasti maistuu jokaiselle Ilves-henkiselle, Myrrä kiitteli.

Kolmannessa lauantaina pelatussa ottelussa KalPa voitti Sportin 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi jatkoajalla Lasse Lappalaisen toimesta KalPan pelatessa ylivoimaa.

KalPa on sarjataulukossa kuudentena. Sport on kymmenentenä.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Anton Lundell SM-liigan maalipörssin kärkeen – kutsu Leijoniin maistuisi

Kommentoi Facebookissa