Jokereiden mystinen maalivahtitilanne jatkuu – Stanley Cup-voittaja torjui nyt murskavoiton

Jokereiden maalivahti Antti Niemi torjui Chicago Blackhawksin 2010 Stanley Cupin mestaruuteen.

Jokereiden maalivahti Antti Niemi torjui Chicago Blackhawksin 2010 Stanley Cupin mestaruuteen. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Antti Niemi torjui Jokereille 6-0 -voiton pudotuspeliavauksessa. Runkosarjassa joukkueen ykkösmaalivahtina ollut Janis Kalnins oli yhä mystisesti sivussa.

JÄÄKIEKKO Jokereiden paljon puhuttu maalivahtiongelma ei näkynyt KHL-pudotuspelien avausottelussa, kun joukkue murjoi Helsingissä Lokomotiv Jaroslavlin 6-0. Maalivahti Janis Kalnins oli yhä sivussa, mutta aiemmin kaudella epävarmasti esiintynyt Antti Niemi torjui nollapelin.

Niemen kausi on ollut vaikea. Syksyllä hän putosi haparoivien otteidensa takia Jokereiden kakkosmaalivahdiksi.

Viime viikolla Kalninsin kerrottiin olevan kunnossa, mutta sunnuntaina hän ei edelleenkään ollut edes luukkuvahtina. Helmikuussa hän jäi sivuun Jokereiden ilmoituksen mukaan vatsavaivojen takia, joten Niemi on nyt vastuussa.

– Hyvä, että voitettiin eka ottelu. Eihän siinä kahdessa ensimmäisessä erässä paljoa töitä ollut. Hyvä, että tehtiin maaleja, eikä tarvinnut edes miettiä, että tuleeko tiukka peli missään vaiheessa. Pidettiin paketti niin hyvin kasassa, ettei vastustaja oikein saanut mitään, Niemi sanoi.

Jokereista ei kommentoida Kalninsin paluun ajankohtaa. Niemi on koko ajan valmiina.

– Päivä kerrallaan tässä mennään. Hyvä, että sain muutaman pelin runkosarjan loppuun, ja että siellä tuli onnistumisia myös. Itseluottamus varmaan nousi siinä. Fiilis on paljon parempi kuin kuukausi tai kaksi takaperin, Niemi totesi.

Vuonna 2010 Chicago Blackhawksissa Stanley Cupin voittanut Niemi torjui pudotuspelejä viimeksi Dallas Starsin maalilla 2016.

– Playoff-peleistä on varmaan neljä vuotta aikaa. Onhan se nastaa olla playoffeissa, ja hyvä, että sain heti voiton. Valmis pitää olla tilanteessa kuin tilanteessa. Täytyy hoitaa kroppaa ja muuta aina siihen malliin, että voi olla koska tahansa valmiina.

Niemen mukaan menestysvuosiin on turha nojata. On elettävä hetkessä.

– Niistä peleistä on aika paljon aikaa, joten en tiedä, antaako ne yhtään, mutta kyllä ne siellä jossain syvällä on. Mutta eivät takaa mitään.

Runkosarjan lopulla Niemi sai muutamia onnistumisia, joista hänen mukaansa tuli luottoa pudotuspeleihin.

– Kyllähän kaikenlaisia jännityksiä on runkosarjassakin. Lähimenneisyys vaikuttaa siihen, millaisia fiiliksiä on. Sain tunteen positiiviseksi, kun oli pari hyvää peliä runkosarjan lopulla. Ihan hyvä fiilis oli lähteä.

Niemi torjui uransa suurinumeroisimman voiton pudotuspeleissä. Hän ei ainakaan muista, että olisi voittanut yhtä suurin lukemin.

– En kyllä usko, että on. Nollapelejä on muutamia. 2014 San Jose-Los Angeles, mentiin 3-0 -johtoon. Siellä oli isoja lukemia, mutta hävittiin sarja. Muuten en muista. Mestaruuskaudella oli muistaakseni nollapeli, mutta suuria voittoja ei tullut missään vaiheessa, hän muisteli.

Jokereiden ja Lokomotivin sarja jatkuu Helsingissä tiistaina. Jokerit johtaa sarjaa 1-0. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Törkytaklaus vei Ässien nuorukaisen sairaalaan – pelaajan äidiltä karu päivitys

Kommentoi Facebookissa