Törkytaklaus vei Ässien nuorukaisen sairaalaan – pelaajan äidiltä karu päivitys

Ässien Otto Kivenmäki loukkaantui vakavasti Lukon David Nemecekin törkytaklauksessa.

Ässien Otto Kivenmäki loukkaantui vakavasti Lukon David Nemecekin törkytaklauksessa. (Kuva AOP)

Loukkaantuneen Otto Kivenmäen äiti ilmoitti, että kyse on pahimmillaan yhden rakastetun perheenjäsenen ja ystävilleen tärkeän nuoren miehen ihan koko elämästä.

JÄÄKIEKKO Sikailutauti vaivaa yhä SM-liigaa. Lauantaina Porissa tuli Ässien ja Lukon ottelussa surullista jälkeä, jonka seurauksena Ässien lupaavan hyökkääjän Otto Kivenmäen ura saattaa olla ohi.

Itse peli päättyi Lukon 7-1-voittoon, mutta ottelun tulos oli sivuseikka. Lukon David Nemecek taklasi törkeästi Kivenmäkeä päähän. Kivenmäen kypärä irtosi ja hän löi päänsä jäähän.

Jäällä oli verilammikko. Rajun iskun päähänsä saanut Kivenmäki kuljetettiin sairaalaan.

Otto Kivenmäen äiti Riina Kivenmäki julkaisi myöhään lauantai-iltana karun julkisen Facebook-päivityksen.

– Poika voi tällä hetkellä tapahtuneeseen nähden kohtalaisen hyvin, on osastoseurannassa ja nauraakin jo. Muistia ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ja päässä on iso vekki. Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, Riina Kivenmäki kirjoitti ja julkaisi samalla videon taklauksesta.

Riina Kivenmäki teki myös selväksi, että Nemecekin porsastelu saattaa vaikuttaa Otto Kivenmäen koko loppuelämään.

– Iso kiitos Ässien joukkuelääkärille esimerkillisestä toiminnasta jäällä, pukukopissa ja sen jälkeen sekä kaikille niille, jotka ymmärtävät ettei kyse ole yhden nuoren pelimiehen urasta vaan pahimmillaan yhden rakastetun perheenjäsenen ja ystävilleen tärkeän nuoren miehen ihan koko elämästä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta tuomitsi lehdistötilaisuudessa Nemecekin porsastelun.

– Se oli todella älytön taklaus. Se oli käsittämätön suoritus. Omia pitää ja pitää saada puolustaa, mutta tuota on aika vaikea puolustaa, Virta mietti.

Ässien päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä Virran myötätunto ei lämmittänyt.

– Ensimmäisessä erässä tämän johtaja-Virran dream team teloi meidän Roni Hirvosen. Toisessa erässä Otto Kivenmäen. Sitten yritimme viedä peliä eteenpäin. Lopputulos on sitten taululla, Selin sanoi ja jatkoi:

– En muuten viitsi kuunnella tuollaista lässytystä kollegalta ollenkaan, Selin otti kantaa Virran pahoitteluihin.

– Kaikki näkivät, mikä sen taklauksen jälki oli, Selin kommentoi kysymystä Kivenmäen terveydentilasta.

SM-liigan julkisuuskuvan kannalta tapaus on surullinen. Sarja on yrittänyt kitkeä törkytemppuja, mutta Nemecekin porsastelu kertoo siitä, ettei vastustajan kunnioittaminen ole kaikilla pelaajilla takaraivossa. Kivenmäen tapauksessa ei todellakaan voida puhua taklattavan vastuusta.

SM-liigaa rahoitetaan viime kädessä maksavien asiakkaiden eli katsojien pussista. Päähän kohdistuvilla kyseenlaisilla taklauksillakin on ystävänsä, mutta valtaosa katsojista tuskin haluaa nähdä pelaajan makaavan verilammikon keskellä tiedottomassa tilassa ja lukea myöhemmin Facebook-päivityksiä vakavista vammoista.

Jääkiekon ylivalta suomalaisen urheiluviihteen ykkösenä ei moisten tapahtumien myötä ole tulevaisuudessa itsestään selvyys. Maksava asiakas päättää itse, mihin rahansa laittaa, kun kilpailu ihmisten vapaa-ajasta käy yhä tiukempana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kärpille riittää enää yksi voitto – Satakunnassa käytiin ruma ja verinen sota

Kommentoi Facebookissa