Jokereilla kuuden voiton putki – suurin yleisömäärä pitkiin aikoihin

Jokerit juhlii maalia (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Barys Nur-Sultanin Helsingissä voittolaukauskisan päätteeksi lukemin 3-2.

JÄÄKIEKKO Jokerit nappasi KHL:ssä jo kuudennen perättäisen voittonsa kukistettuaan lauantaina Helsingissä kazakstanilaisen Barys Nur-Sultanin voittolaukauskisan päätteeksi 3-2. Voitto ei tullut helpolla, eikä Jokerit pelannut parhaalla tasollaan.

Viime kevään MM-kisoissa Leijonia kaatamassa ollut Kazakstanin maajoukkueen tähtihyökkääjä Nikita Mihailis maalasi Barysin ensimmäisessä erässä johtoon. Tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen tasoitti toisessa erässä 1-1:een ja ehti viedä Jokerit 2-1 -johtoonkin. Barys nousi kuitenkin tasoihin Matt Frattinin maalilla vielä toisen erän lopulla.

Janne Juvonen torjui jälleen voiton rankkarikisassa. Jesse Joensuu ja Jensen onnistuivat Jokereiden rankkarilaukojista.

– Peli oli vaikea. Vähän liikaa kokoonpano elää ja se näkyy tällä hetkellä pelissämme. Toisaalta toisessa erässä pelasimme erinomaisesti, vaikka vähän hölmöilimme lopussa. Jatkoajan alivoima oli erinomaisesti hoidettu ja rankkarit näyttävät kulkevan. Mennään samaa rataa eteenpäin, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki Jokereiden nettisivujen mukaan.

Katsojia Hartwall-areenalla oli 4932. Se oli suurin lukema sitten maaliskuun 2020, jolloin koronapandemia laittoi maailman sekaisin.

– Lauantai ja 5000 henkeä katsomossa. Oli kyllä makea pelata. Kolme kotipeliä tällä viikolla, kolme voittoa ja ihmiset ovat löytäneet hallille, Marjamäki totesi tunnelmasta.

Jokerit on noussut KHL:n läntisessä konferenssissa toiseksi. Kärjessä oleva Dynamo Moskova on Jokereiden kanssa tasapisteissä, mutta pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Jokerit pelaa seuraavaksi kaksi vierasottelua. Maanantaina vastassa on Lokomotiv Jaroslavl ja keskiviikkona Torpedo Nizhni Novgorod. Kotona Jokerit pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun vastaan tulee HK Sotshi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat totisesti innostaa suomalaisia – jääkiekon MM-lipuille jättimäinen kysyntä

Kommentoi Facebookissa