Jokereille kova voitto KHL:ssä – ”Joukkue osoitti luonnetta”

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti vierasottelussa Moskovan TsSKA:n maalein 3-2.

JÄÄKIEKKO Jokerit päätti vuoden 2021 isoon voittoon kaadettuaan KHL:n huippujoukkueisiin lukeutuvan Moskovan TsSKA:n. Jokerit voitti Moskovassa varsinaisella peliajalla maalein 3-2.

Jordan Schroeder oli maalannut Jokerit 1-0 -johtoon. Toisessa erässä Alex Grantin laukaus ohjautui maaliin Iiro Pakarisen kautta ja Jokerit johti 2-1. Kolmannessa erässä Teemu Turunen viimeisteli Jokereiden voittomaalin.

– Joukkue oli hyvin valmistautunut ja pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen erän. Toisen erän alkuun tehtiin maali, mutta rankkarista tuli tasoitus ja oltiin sen jälkeen aikamoisissa köysissä erän loppu, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kolmannessa erässä Jokerit pelasi vahvemmin ja otti voiton.

– Nollattiin erätauolla toinen erä ja pelattiin erittäin vahva kolmas. Joukkue osoitti luonnetta; blokattiin paljon laukauksia ja saatiin lopussa palkinto ylivoimalla. Saatiin kaksi pistettä ja olen kyllä tosi tyytyväinen joukkueeseen, Marjamäki kehui.

Jokerit koki myös takaiskun. Nicklas Jensen joutui Jokereiden kokoonpanosta sivuun loukkaantumisen takia kesken ottelun. Vielä ei ole tietoa, joutuuko Jensen olemaan sivussa tulevista otteluista.

Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jokerit nousi kolmanneksi. Eroa kärjessä olevaan SKA Pietariin on kaksi pistettä.

Jokerit jatkaa pelejään 3. tammikuuta, kun Helsinkiin vieraaksi saapuu Avtomobilist Jekaterinburg. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit kuritti Kiinan olympiapelaajia – tyly tasoero

Kommentoi Facebookissa