Jokerit kuritti Kiinan olympiapelaajia – tyly tasoero

Jokerit juhlii maalia (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murskasi Kiinan olympiapelaajia peluuttaneen Red Star Kunlunin maalein 7-1. Joulunpyhinä isäksi tullut Kalle Kossila pääsi maalin makuun.

JÄÄKIEKKO Pekingin olympiakisoissa NHL-pelaajat eivät koronapandemian takia ole mukana, mutta Kiinan miesten jääkiekkomaajoukkueella ei silti tule olemaan kotikisoissaan helppoa. Siitä nähtiin selkeä todiste tiistaina Helsingissä, kun Jokerit murskasi tyhjille katsomoille pelatussa KHL-ottelussa Red Star Kunlunin maalein 7-1.

Red Starin joukkueessa oli Jokerit-ottelussa useita pelaajia, joiden olisi määrä pelata ensi helmikuussa Pekingissä olympiajääkiekkoa. Moni näistä pelaajista on pohjoisamerikkalaistaustainen kiinalainen, mutta taso ei siitä huolimatta vakuuta.

Red Star on KHL:n jumbojoukkue. Joukkue vaikutti olevan suorastaan väärässä sarjassa pelattuaan Jokereita vastaan.

– Tehtiin alusta asti hommia neljällä kentällä ja saatiin paljon onnistumisia, joita on kaivattu. Eniten tykkäsin siitä tavasta, jolla pelasimme. Painoimme loppuun asti, vaikka helposti olisi voinut nostaa jalan kaasulta. Tästä on hyvä jatkaa kohti Moskovaa, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi tiedotteessa.

Jokereiden Kalle Kossila tuli tapaninpäivänä isäksi. Hän juhlisti iloista perhetapahtumaa tiistaina tekemällä Jokereiden viidennen maalin.

– Mielestäni se (isyys) on antanut paljon energiaa, vaikka parit yöunet ovatkin jääneet vähemmälle. Tämä on hieno asia ja uusi perheenjäsen meille. Oli myös hienoa olla nyt täällä jätkien kanssa ja nähdä, kuinka paljon kaikki välittävät. Se huokuu tästä joukkueesta, Kossila sanoi.

Tanskaa Pekingin olympialaisissa mitä todennäköisemmin edustava Nicklas Jensen teki Jokereille kolme maalia. Ruotsin olympiajoukkueeseen ehdolla oleva Philip Holm maalasi kahdesti ja syötti myös kaksi maalia.

Jokerit jatkaa KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena. Eroa kärkijoukkue Moskovan Dynamoon on kolme pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereille uusi toimitusjohtaja – hänen on syytä toivoa maailmanrauhaa

Kommentoi Facebookissa