Jokereille pakkopisteet – ”Kaikki ovat odottaneet tätä taukoa”

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti sarjajumbo Dinamo Riian. Mikko Lehtonen ylsi uuteen ennätykseen.

JÄÄKIEKKO Jokerit lähti maanantaina maaottelutauolle Riiasta täysi pistepotti tuliaisinaan. KHL:n sarjajumbo Dinamo Riika taipui helsinkiläisille 2-4.

Seuraavaksi KHL:ssä on ohjelmassa viikon maaottelutauko. Se tulee otteluruuhkan myötä sopivaan paikkaan.

– Lyödään koneita alas, mutta harjoitellaan kuitenkin pari päivää vielä. Sitten unohdetaan jääkiekko hetkeksi kokonaan. Sunnuntaina aletaan viritellä konetta uudestaan, mutta uskon, että kaikki ovat odottaneet tätä taukoa. Päästään sitten uudella energialla kotiyleisön eteen ja lähdetään runkosarjan loppurynnistykseen, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä. Joukkue tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen ja kolmantena olevan Dynamo Moskovan kanssa. Toisena oleva SKA Pietari on neljä pistettä Jokereita edellä.

Jokerit pelaa SKA:ta ja Dynamoa vastaan runkosarjan viimeisillä kierroksilla. Kaikkiaan Jokereilla on runkosarjasta pelaamatta seitsemän kierrosta.

– Voitosta pelataan joka pelissä ja halutaan pitää hyvistä asioista kiinni. Peliä halutaan kehittää edelleen ja pieniä asioita viilata. Keskitytään oleelliseen ja tiedostetaan, että peli on siellä olemassa, koska olemme pystyneet parhaimmillamme pelaamaan todella korkealla tasolla. Mennään peli kerrallaan kohti kevättä, Marjamäki ilmoitti.

NHL-huhujen ympäröimä Jokereiden Mikko Lehtonen syötti Riiassa Steve Mosesin tekemän maalin. Samalla Lehtonen teki Jokereiden puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen.

Lehtosen tehopisteet ovat 16+27=43. Mika Strömbergin nimissä ollut edellinen 42 pisteen ennätys oli syntynyt kaudella 1996-97.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalainen NHL-pelaaja valmentajansa alkoholiongelman seuraamista potkuista – ”Oli se yllätys, joo”

Kommentoi Facebookissa