Jokerit ei lähtenytkään Minskiin – lento peruttu

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit ei lähtenytkään torstaina Minskiin. Joukkue ei saapunut lentokentälle ja Finnair vahvisti, että lento Valko-Venäjälle on peruttu.

JÄÄKIEKKO Jokereiden piti pelata torstaina KHL-kautensa avausottelu Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä paikallista Dinamoa vastaan. Ottelu jää kuitenkin pelaamatta.

Jokereiden lennon Minskiin oli määrä alkaa kello 13. Joukkuetta ei lentokentällä kuitenkaan nähty. Finnair vahvisti, että Jokereiden lento on peruttu.

Valko-Venäjällä kuohuu. Maan itsevaltainen presidentti Aleksander Lukashenko pitää vallastaan sitkeästi kiinni. Elokuussa pidetyissä presidentinvaaleissa hänen kerrottiin saaneen äänistä noin 80 prosenttia, mutta vaaleja on epäilty vilpillisiksi.

Kansa on osoittanut mieltään Valko-Venäjällä näkyvästi. Mielenosoittajia on pahoinpidelty, eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty. Myös toimittajia on Valko-Venäjällä pidätetty.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Jokerit ilmoitti vielä viime maanantaina matkustavansa Valko-Venäjälle. Seura ilmoitti pyytäneensä ottelusiirtoa, mutta siihen Dinamo Minsk ei suostunut. Ottelun alkamisaikaa kuitenkin suostuttiin aikaistamaan Jokereiden toiveesta.

Suomessa Jokereihin on vedottu valtiovallankin toimesta miettimään matkan järkevyyttä. Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry ilmoitti keskiviikkona boikotoivansa Jokereiden otteluita.

Jokereiden Valko-Venäjän matkan peruuntuminen viime hetkillä tulikin merkittävänä yllätyksenä. Seuraavaksi odotellaan, millaisia rangaistuksia KHL tulee Jokereille asettamaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit kulkee vain kohusta toiseen – toiminnan todelliset hyötyjät löytyvät Suomesta

Kommentoi Facebookissa