Jokerit hävisi runkosarjan päätöspelinsä – HIFK tukevoitti asemiaan

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hävisi viimeisessä runkosarjapelissään Torpedolle 1-3. HIFK voitti Tapparan Tampereella 3-2.

JÄÄKIEKKO Jokereiden urakka KHL:n runkosarjassa päättyi tappioon joukkueen hävittyä Nizhni Novgorodissa Torpedolle 1-3. Jokereilta puuttui viisikollinen tärkeitä pelaajia ottelusta, mikä kertoi siitä, ettei joukkue näyttänyt olevan pisteistä kiinnostunut.

Torpedo teki maalinsa jo ensimmäisessä erässä. Torpedo päästettiin liiankin helposti maalipaikkoihin, eikä maalivahti Antti Niemi kyennyt pelastamaan tilannetta.

– Liian helpot maalit annettiin alkuun, kun puolustettiin turhan löysästi. Sen jälkeen lyötiin päätä seinään: 60 kertaa lauottiin ja 40 meni kohti maalia, loput blokattiin tai painuivat ohi. Sihti oli tänään vähän hukassa ja viimeinen puristus puuttui, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Jokereiden nettisivuilla.

Jokerit aloittaa pudotuspelinsä ensi sunnuntaina, mutta vastustaja ei vielä ole selvillä. Moskovan Dynamo saattaa nousta läntisessä konferenssissa vielä Jokereiden edelle, jolloin Jokerit pelaisi Moskovan Spartakia vastaan. Jos Dynamo ei voita torstain otteluaan, sijoittuu Jokerit kolmanneksi kohdaten pudotuspeleissä Lokomotiv Jaroslavlin.

Maalivahti Janis Kalnins jäi Jokereiden kokoonpanosta pari viikkoa sitten sivuun vatsataudin takia ja toipuminen näyttää kestävän pidempään. Niemi on pelannut epätasaisesti, joten Kalninsia Jokerit varmasti tarvitsee, jos aikoo menestyä pudotuspeleissä.

Tiistaina pelattiin myös SM-liigaa. HIFK voitti päivän ainoassa ottelussa Tapparan Tampereella voittolaukauskisan päätteeksi 3-2.

Tappara on sarjataulukossa toisena kuusi pistettä Kärppiä perässä. Kärpät on pelannut kaksi ottelua vähemmän, joten Tapparan tilanne näyttää haastavalta, kun ero pitäisi kuroa kuudessa ottelussa.

HIFK tukevoitti asemiaan kuutostilalla, jolla heltiäisi suora puolivälieräpaikka. Seitsemäntenä oleva HPK on HIFK:ta kahdeksan pistettä perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereille tyly selkäsauna – surkean esityksen annilla ei sinänsä merkitystä

Kommentoi Facebookissa