Jokerit jatkaa kauttaan tiukalla ohjelmalla – SM-liiga pakkotauolle

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

SM-liigassa pelit ovat tauolla jouluun saakka. Samaan aikaan Jokerit tahkoaa pelejä Venäjällä tiukassa tahdissa.

JÄÄKIEKKO Suomessa pelattiin keskiviikkona vielä ennen koronataukoja kaksi pääsarjatason jääkiekko-ottelua. SM-liigassa KooKoo murskasi Ässät 6-1 ja KHL:ssä Jokerit voitti Salavat Julajev Ufan 3-1.

KooKoon ja Ässien ottelu oli SM-liigassa viimeinen ainakin 24 päivään. Koronapandemian takia pelit on laitettu tauolle jouluun saakka. Seuraavat ottelut olisi määrä pelata lauantaina 26. joulukuuta, jos koronatilanne helpottaa ja viranomaiset katsovat, että yleisöä voi halleihin päästää.

– Uskomme, että tautitilanne saadaan hallintaan nopeasti näillä toimenpiteillä ja pääsemme jatkamaan runkosarjaa. Tarkoituksena on edelleen pelata täysi runkosarja, kommentoi Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

SM-liigassa täyden runkosarjan pelaaminen on kyllä haastavaa, jos sarja aiotaan viedä loppuun ennen kesää. Viitisenkymmentä ottelua pitää siirtää uuteen ajankohtaan ja ottelusiirtoja voi tulla vielä paljon lisää, jos koronapesäkkeitä tulee talven edetessä. Koko kansan rokottaminen vie oman aikansa.

Porissa Isonmäen hallissa Ässien ja KooKoon ottelussa katsojamääräksi ilmoitettiin 800. Se kertoo ainakin siitä, että koronaa pelätään, eikä jääkiekkopeleissä käyminen tällä hetkellä innosta.

Kauden pienimmästä yleisömäärästä ei ollut kyse. Lokakuun 9. päivänä Hämeenlinnassa pelatussa HPK-Lukko -ottelussa katsojia oli 651. HPK-Sport -ottelu veti seuraavana päivänä 713 katsojaa.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Jokereiden ja Salavat Julajevin otteluun ei päästetty katsojia. Jokerit ei kuitenkaan kauttaan keskeytä, koska seuran talous on turvattu toisin kuin SM-liigassa, jossa lipputulot ovat seuroille elinehto.

KHL elää Venäjän energiavarojen tuloilla, eikä lipputuloilla ole sarjan seuroille oikeastaan mitään merkitystä. KHL-seuran oligarkkiomistajalle 15 miljoonan kausittainen sijoitus jääkiekkoseuraan on tuloihin nähden yhtä iso investointi kuin keskituloiselle suomalaiselle palkansaajalle investointi SM-liigan tv-suoratoistopalveluun.

Jokerit taisteli Ufasta voiton.

– Tämä oli juuri niin vaikea peli kuin odotettiinkin. Seitsemäs peli meille 14 päivään, hyvä SKA-voitto alla… ei ole aina helppoa. Neljä uutta pelaajaa tuli kokoonpanoon ja he toivat varmaan sen tarvittavan lisäenergian, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa tiedotteessa viitaten David Sklenickaan, Peter Reginiin, Veli-Matti Savinaiseen ja Antti Pihlströmiin, jotka viime viikolla eivät koronasääntöjen takia saaneet Venäjälle matkustuslupaa.

Jokerit nousi KHL:n läntisen konferenssin sarjataulukossa kuudenneksi. Joukkue on pelannut seitsemän ottelua vähemmän kuin kärjessä oleva TsSKA Moskova, joka on Jokereita 19 pistettä edellä.

Jokerit jatkaa kauttaan ensi maanantaina Venäjällä. Ennen joulua Jokerit pelaa 15 päivän sisään seitsemän vierasottelua. Helsingissä Jokerit pelaa seuraavan kerran 26. joulukuuta Severstal Tsherepovetsia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisen jääkiekon parista synkkiä uutisia – SM-liiga jäänee tauolle ainakin jouluun saakka

Kommentoi Facebookissa