Suomalaisen jääkiekon parista synkkiä uutisia – SM-liiga jäänee tauolle ainakin jouluun saakka

Jääkiekon Suomen mestarille jaetaan Kanada-malja

Jääkiekon Suomen mestarille jaetaan Kanada-malja. (Kuva AOP)

SM-liiga tulee keskeytymään useammaksi viikoksi koronapandemian takia. Mestis ja Naisten Liiga keskeytettiin jo. Jääkiekkoliitto aloittaa yt-neuvottelut.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin vielä tiistaina, mutta hyvinkin todennäköisesti seuraavan kerran sarjaa pelataan vasta joulun jälkeen. Koronarajoituksia on tullut voimaan ympäri maata. Tämän hetken rajoitustilanteen perusteella enää vain Rauman Lukko ja Porin Ässät voivat ottaa yleisöä otteluihinsa.

SM-liiga jäänee tauolle ainakin jouluun saakka. Pelien siirtäminen tarkoittaa, että kausi tulee venymään melkein kesäkuulle.

Alemmat sarjat keskeytettiin jo. Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti tiistai-iltana pitämässään ylimääräisessä kokouksessa keskeyttää Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kilpailutoiminnan vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi ajalle 2.-31. joulukuuta.

Päätös koskee kaikkien ikäluokkien sarjoja. Tämä tarkoittaa, että myös muun muassa Naisten Liigan ja miesten Mestiksen pelit keskeytetään. Mestiksen hallitus ehdotti keskeytystä liittohallitukselle jo aiemmin päivällä.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Tiistaina myös tiedotettiin, että Suomen Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

– Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi Jääkiekkoliiton edellytykset tarjota työtä on tilapäisesti ja olennaisesti vähentynyt, jonka vuoksi työnantaja harkitsee lomautuksia. Lisäksi pandemian johdosta työnantajan taloudellinen tila on olennaisesti heikentynyt, ja riskit talouden edelleen heikentymisestä ovat merkittäviä, toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

YT-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Ne voivat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin 30.6.2021 mennessä.

Tiistaina SM-liigassa pelattiin kaksi ottelua. Lukko nousi sarjan kärkeen voitettuaan HIFK:n 4-0.

Lukon Jonne Tammela viimeisteli kolme maalia. Sebastian Repo saalisti kaksi syöttöpistettä.

Vaasassa Sport kukisti yllättäen Tapparan maalein 4-2. Michael Keränen (1+1) ja Jesse Paukku (1+1) olivat Sportin teholingot. Tapparan Dominik Hrachovina torjui vain seitsemän kertaa, mutta päästi taakseen kolme kiekkoa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit otti kovan päänahan KHL:ssä – ”Harvoin viidestä laukojasta neljä tekee”

Kommentoi Facebookissa