Jokerit otti kovan päänahan KHL:ssä – ”Harvoin viidestä laukojasta neljä tekee”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit yllätti KHL:ssä raharikkaan huippuseuran SKA Pietarin rankkarikisan päätteeksi.

JÄÄKIEKKO Jokerit palasi kahden vierastappion jälkeen KHL:ssä voittojen tielle kaadettuaan rahakkaan huippuseuran SKA Pietarin vieraskaukalossa 2-1. Ratkaisu nähtiin voittomaalikisassa.

SKA oli avauserän jälkeen johtanut 1-0. Toisen erän lopulla syntynyt Jokereiden tasoitusmaali oli upea. Saku Mäenalanen tarjoili näyttävästi toisesta aallosta nousseelle Henrik Haapalalle, joka laukoi verkon perukoille.

Rankkarikisassa Jokerit oli todella tehokas. Jokereiden pelaajista onnistuivat Jordan Schroeder, John Norman, Haapala ja Jesse Joensuu.

– Harvoin viidestä laukojasta neljä tekee. Hieno juttu ja saatiin vieraskiertueen viimeiseen peliin voitto, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa tiedotteessa.

Jokerit puolusti erittäin hyvin.

– Puolustuspelaaminen oli ykkösasia tänään, että pelataan hyvää puolustuspeliä ja kurinalaisesti. Mielestäni onnistuimme siinä. Kakkoserä oli meiltä parasta, Marjamäki sanoi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Vaikka huippuseura SKA Pietari kaatui, ei Jokereiden vieraskiertueen saldo vastannut odotuksia.

– Kolme pistettä kuudesta. Ei varmaan sitä, mitä haettiin, mutta parempi kuin ei mitään, Marjamäki summasi vieraskiertueen annin.

Jokerit on läntisessä konferenssissa nyt seitsemäntenä. Jokerit on pelannut muita joukkueita vähemmän otteluita ja taistelee yhä jopa läntisen konferenssin voitosta.

Keskiviikkona Jokerit pelaa Helsingissä Salavat Julajev Ufaa vastaan tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen mestari täysin hukassa SM-liigassa – ”En mä osaa sanoa oikein mitään”

Kommentoi Facebookissa