Jokerit jatkoon KHL:ssä – Lauri Marjamäki pelasti uskottavuutensa

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti KHL:n pudotuspelisarjassa Lokomotiv Jaroslavlin. Seuraavaksi vastaan tulee SKA Pietari.

JÄÄKIEKKO Jokereiden pelit KHL:ssä jatkuvat toiselle pudotuspelikierrokselle. Keskiviikkona Jokerit voitti Lokomotiv Jaroslavlin vieraskaukalossa 5-1 ja voitti ottelusarjan 4-2.

Jokerit oli voittanut kolme ensimmäistä sarjan ottelua suvereenisti. Neljännessä ja viidennessä ottelussa tuli kuitenkin tappio. Jokerit ei pelannut riittävän hyvällä tasolla.

Kuudes ottelu oli Jokereilta selkeästi parempi esitys. Henrik Haapalan avausmaalin jälkeen Stephane Da Costa tasoitti ensimmäisessä erässä vielä 1-1:een, mutta erän lopulla Veli-Matti Savinainen teki voittomaalin vastahyökkäyksestä.

Lokomotivin taistelu lopahti kolmannessa erässä Antti Pihlströmin ja Niklas Jensenin maaleihin. Lopuksi Oliver Lauridsen maalasi vielä tyhjiin.

Jokerit kohtaa toisella pudotuspelikierroksella ökyrikkaan SKA Pietarin. SKA lähtee sarjaan suosikkina, mutta Jokerit on tällä kaudella laittanut SKA:n monessa pelissä ahtaalle, joten luvassa voi olla tasainenkin sarja.

SKA ja Jokerit kohtaavat KHL:n pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa. KHL:n etäisyyksillä kyse on tavallaan paikallisottelusta ja mielenkiinto sarjaa kohtaan on varmasti korkealla. Koronavirusepidemia tuo kiekkokeväälle epävarmuutta, mutta ainakaan toistaiseksi KHL:n pudotuspeliohjelmaan ei ole tehty muutoksia.

KHL:n toisella pudotuspelikierroksella Jokerit on mukana kolmatta kertaa. Kahdella aiemmalla kerralla 2015 ja 2018 Moskovan TsSKA oli Jokereille toisella kierroksella liian kova vastustaja.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki pelasti Lokomotiv-sarjan voitolla uskottavuutensa. Marjamäki epäonnistui Leijonissa ja hänen ensimmäinen kautensa Jokereiden peräsimessä oli pettymys. Toisella Jokerit-kaudellaan Marjamäki täytti ainakin minimitavoitteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:ta uhkaa nolo floppi

Kommentoi Facebookissa