HIFK:ta uhkaa nolo floppi

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

KooKoo tyrmäsi HIFK:n 5-2 ja HPK voitti KalPan 2-1. HPK voi vielä pudottaa HIFK:n suoralta puolivälieräpaikalta.

JÄÄKIEKKO SM-liigan rahakkainta joukkuetta HIFK:ta uhkaa nolo romahdus. HIFK hävisi tiistaina KooKoolle Kouvolassa 2-5-lukemin ja uhkaa vielä pudota suoralta puolivälieräpaikalta.

HIFK:lla oli homma hallussa vielä ensimmäisessä erässä. Helsinkiläisjoukkue meni jo 2-0-johtoon Anton Lundellin ja Teemu Turusen osumilla.

Koko peli kääntyi kuitenkin täysin päälaelleen toisessa erässä. KooKoo iski nopeasti kaksi ylivoimamaalia erän alkuun ja nousi rinnalle. Maaleista vastasivat Juha-Pekka Haataja ja Matt Caito. Päätöserässä HIFK suli ihan lopullisesti.

Samaan aikaan HPK kaatoi KalPan 2-1-lukemin Markus Nenosen ja Jere Innalan osumilla. HPK nousi näin jo kolmen pisteen päähän HIFK:sta, joka vielä toistaiseksi pitää hallussaan viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa. Kaksi viimeistä kierrosta ratkaisee tuon sijan kohtalon.

HIFK ei voi nousta enää kuudetta sijaa ylemmäs, mutta seitsemänneksi se voi vielä pudota. Pudotuspelien aloittaminen säälipleijareista olisi HIFK:n rahakkaalle miehistölle kovan luokan floppi.

Sarjanelonen Ilves otti 3-1-voiton Ässistä ja jatkaa taisteluaan kotiedusta. Ilves on pisteen jäljessä Lukkoa ja kaksi pistettä jäljessä Tapparaa, mutta Ilveksellä on jäljellä enää yksi ottelu. KooKoo nousee Ilveksen edelle, jos voittaa kaksi viimeistä otteluaan, eikä Ilves voita lauantaina runkosarjan päätösottelussaan HPK:ta.

Lukko murskasi runkosarjavoittonsa jo varmistaneen Kärpät 5-1 ja jatkaa taisteluaan toisesta sijasta. Sen ero sarjakakkoseen Tapparaan on nyt vain yksi piste.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden kova meno hyytymässä – ”Varmaan kaikkia ottaa päähän aika paljon”

Kommentoi Facebookissa