Jokereiden kova meno hyytymässä – ”Varmaan kaikkia ottaa päähän aika paljon”

Voimahyökkääjä Jesse Joensuu on Jokereiden luottomies.

Voimahyökkääjä Jesse Joensuu on Jokereiden luottomies. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hävisi maanantaina Lokomotiv Jaroslavlille maalein 2-4. Seuraava mahdollisuus sarjan katkaisemiseen Jokereilla on keskiviikkona Jaroslavlissa.

JÄÄKIEKKO Jokerit aloitti KHL:n pudotuspelit Lokomotiv Jaroslavlia vastaan kolmella perättäisellä voitolla, mutta on sen jälkeen ajautunut vaikeampaan tilanteeseen. Maanantaina Jokerit koki toisen perättäisen tappionsa hävittyään 2-4.

Lokomotiv kavensi otteluvoitot 2-3:een Jokereiden hukattua toisen ottelupallonsa. Keskiviikkona Lokomotivilla on mahdollisuus sarjan tasoittamiseen kotikaukalossaan.

Jokereiden voimahyökkääjä Jesse Joensuu arveli, että johtoasemassa hänen joukkueellaan oli maanantaina liiankin luottavainen tunne.

– Jäähyjä otettiin liikaa ja olisi pitänyt 2-1 -johtoasemassa saada seuraava maali. En tiedä, ollaanko tuudittauduttu kahdessa viimeisessä pelissä siihen, miten ollaan pelattu kolme ekaa peliä. Sarja on nyt 3-2. Olisi pitänyt tänään voittaa ja olisi pitänyt voittaa jo siellä Jaroslavlissa, Joensuu sanoi.

Jokerit voitti sarjan kolme ensimmäistä peliä. Sen jälkeen on tullut kaksi tappiota.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan aktiivisemmin ja raikkaammin. Nyt ollaan johtoasemassa päädytty odottamaan, kuinka tämä sarja päättyisi, eikä olla pelattu sitä sarjaa loppuun, Joensuu totesi.

Joensuu painottaa, etteivät tappioon päättyneet pelitkään olleet Jokereilta sinänsä huonoja esityksiä. Lisää pitäisi vain kaivaa.

– Viisi peliä ollaan pelattu ok-tasolla ja jotkut pelit ihan hyvinkin, mutta tässä ja edellisessä pelissä olisi pitänyt pystyä pelaamaan aggressiivisemmin. Mutta on varmaan ihan normaalia ihmisluontoakin, että joskus menee näin. Sille ei voi mitään.

Parannuskeinoja on Joensuun mukaan erikoistilanteissa. Yrityksen puutteesta homma ei hänen mukaansa muutenkaan ole kiinni.

– Ylivoimalla täytyy alkaa tehdä maaleja, kuten ekoissa peleissä. Se on yksi asia, jota pitää parantaa. Ei ole siitä kiinni, etteikö me välitettäisi ja taisteltaisi. Me ei olla kahdessa viimeisessä pelissä pystytty pelaamaan riittävän hyviä eriä.

Seuraava ottelupallo sarjalle Jokereilla on keskiviikkona Jaroslavlissa.

– Varmaan kaikkia ottaa päähän aika paljon. Meillä on yksi tai kaksi peliä jäljellä ja meidän pitää saada niihin paras lataus. Tänään pelattiin ajoittain ihan hyvin, mutta johtoasemassa me ei voida odottaa, että sarja päättyy siihen, Joensuu päätti.

Mikäli Jokerit häviää keskiviikkona, pelataan ratkaiseva seitsemäs ottelu perjantaina Helsingissä.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: TPS:n umpisurkealle kaudelle arvoisensa päätös

Kommentoi Facebookissa