Jokerit selätti tappioputkensa – hävisi yleisömäärässä HIFK:lle

Jokerit juhlii maalia (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit kukisti Sibir Novosibirskin maalein 4-3. Samalla päättyi Jokereiden neljän ottelun tappioputki.

JÄÄKIEKKO Jokerit palasi neljän tappion jälkeen voittojen tielle päihitettyään torstain kotiottelussaan Sibir Novosibirskin maalein 4-3. Sibir oli johtanut 3-1, mutta Niklas Friman kavensi toisen erän lopussa 2-3:een ja kolmannessa erässä Veli-Matti Savinaisen sekä Hannes Björnisen maalit ratkaisivat Jokereille voiton.

Jokereilla oli alla surkea esitys tiistain ottelussa Neftehimik Nizhnekamskia vastaan. Nyt Jokereilla oli ryhtiä.

– Viime aikoina ollaan oltu takaa-ajajina, niin kuin tänäänkin, kun olimme kaksi maalia perässä. Mutta kyllä joukkueessa on kova luonne, kun tulimme väkisin voittoon. Tänään oli varmasti aivan ansaittu voitto, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Jokereiden neljän ottelun tappioputkea oli edeltänyt 11 ottelun voittoputki. Lokakuun alkuun joukkue on pelannut useamman huonomman ottelun. Voitto Sibiristä olikin henkisesti tärkeä.

Jokereiden kapteeni Marko Anttila teki joukkueensa avausmaalin. Hänelle maali oli KHL:ssä uran 50:s. Savinainen teki puolestaan 60. KHL-maalinsa.

Torstaina tulessa Helsingissä oli myös HIFK, joka voitti SM-liigan ottelussa Tapparan 4-2. Helsingin joukkueiden yleisömäärävertailussa voiton vei HIFK.

HIFK:n kotiottelun yleisömäärä oli 6214. Jokerit sai Hartwall-areenalle 4876 katsojaa.

HIFK on yleisörajoitusten poistumisen jälkeen vetänyt peleihinsä paljon katsojia. Torstain katsojamäärä 6214 on samaa luokkaa kuin Nordiksella oli arkipäivän peleissä ennen koronapandemiaa.

Jokerit veti ennen koronapandemiaa suurempia yleisömääriä kuin HIFK. Nyt HIFK näyttäisi kiinnostavan katsojia enemmän.

Jokerit nousi torstain voitollaan KHL:n läntisen konferenssin kärkipaikalle. Pelit Jokereilla jatkuvat heti perjantaina, kun vastaan tulee SKA Pietari. Kyseessä on läntisen konferenssin kärkiottelu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n heikkoon syksyyn helpotusta – ”Ainahan sun täytyy olla vähän huolissaan”

Kommentoi Facebookissa