HIFK:n heikkoon syksyyn helpotusta – ”Ainahan sun täytyy olla vähän huolissaan”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK voitti alkukauden alisuorittajien kohtaamisessa Tapparan maalein 4-2.

JÄÄKIEKKO HIFK:n suurin tuska hellitti SM-liigassa torstai-iltana, kun se kaatoi Helsingissä arkkivihollisensa Tampereen Tapparan 4-2. HIFK karkasi jo avauserässä, kun Eetu Koivistoinen ja Juha Jääskä laukoivat stadilaiset 2-0-johtoon.

Päätöserän puolivälissä tuli lopullinen niitti, kun Koivistoinen laukoi illan toisen maalinsa. Viime kevään MVP:ltä on odotettu tehoja ja nyt niitä saatiin. Tappara kiri vielä maalin päähän, mutta Koivistoisen illan toinen jäi voittomaaliksi.

– Aloitettiin aika hyvin ja hallitsimme pelitapahtumia, mutta sitten jouduimme puolustamaan kaksi erää. Saatiin taisteluvoitto, Koivistoinen sanoi ottelun jälkeen.

Koivistoinen saapui isoin odotuksin Helsinkiin, mutta alku oli vaikea, sillä Koivistoinen aloitti kautensa sairastuvan puolelta. Hän oli kolme ja puoli viikkoa pois jäältä. Onnistumiset tuntuivat tietysti hyvältä.

– Kyllähän tämä voitto maistuu erityisen hyvältä. Ei olla etenkään täällä kotona pahemmin voittoja juhlittu. Varmasti tämä antaa lisää buustia. Huomenna treenataan ja sitten mennään Mikkeliin ja laitetaan kauden ensimmäinen voittoputki tulille, Koivistoinen suunnitteli.

HIFK:n alkukausi on ollut vaikea, joten voisi kuvitella, että Tapparan kiri aiheutti huolta. Mutta aiheuttiko?

– Ei, meillä oli aika selkeä suunnitelma, että pitää vain kestää, eikä antaa heille yhtään ylivoimahyökkäyksiä, eikä sitten kyllä enää annettukaan. Sitten Halosen Niilo hoiti maalilla loput, Koivistoinen kehui 30 kertaa kiekon tiellä ollutta maalivahtiaan.

Koivistoinen ei omista maaleista paljoa halunnut puhua, vaikka tuuletuksista näki, että maistui.

– No, yleensä se helpottaa joukkuetta, kun saa onnistumisia. Eipä me olla paljoa maalejakaan kyllä tehty. Kyllä se aina helpottaa koko joukkuetta, kun saadaan onnistumisia ja rentoutta siihen maalien tekemiseen, ettei purista niin paljoa mailaa, Koivistoinen sanoi.

HIFK:n vaikea alkukausi ei ole aiheuttanut joukkueessa paniikkia, mutta huolta toki.

– Ainahan sun täytyy olla vähän huolissaan, kun lähdet peliin ja mietit, että miten tässä käy. Aina se huoli pitää olla läsnä, et sä muuten saa mitään itsestäsi irti. Et voi olla yhtään välinpitämätön.

Myös HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kehui Koivistoista.

– Hän on tehnyt koko ajan tuloaan ja tuli tosi vahvasti sisään. Sitten tuli harmittava loukkaantuminen. Hän pelaa uhrautuvasti ja tekee koko ajan oikeita asioita. Hieno juttu, että Eetu onnistui. Hän tulee olemaan meille todella tärkeä pelaaja, Peltonen kehui.

Teksti Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Olli Jokisen Jukurit pudonnut jumboksi

Kommentoi Facebookissa