Jokerit taltutti puna-armeijan – ”Tyyli, jolla pelasimme, oli todella vahva”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pehmitti KHL:n kärkijoukkueen ja hallitsevan mestarin TsSKA:n Moskovassa 3-0.

JÄÄKIEKKO Jokerit yllätti torstaina Moskovassa kaatamalla KHL:n hallitsevan mestarin Moskovan TsSKA:n 3-0. Jokerit pelasi sarjan kärkijoukkuetta vastaan vahvan ottelun ja ehdottomasti parhaan pelinsä tällä kaudella toistaiseksi.

Saku Mäenalanen viimeisteli toisessa erässä uransa ensimmäisen maalinsa KHL:ssä. Syötön antoi Marko Anttila.

– Saku on tehnyt kovasti hommia ja hänen tulonsa jälkeen voitettiin heti kuusi peliä putkeen. Hänen arvonsa joukkueelle mitataan myös paljon muussa kuin pelkissä maaleissa. Uskon, että hän tekee vielä paljon tärkeitä maaleja meille, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa tiedotteessa.

Kolmannen erän alussa Jesse Joensuu teki Jokereiden toisen maalin Alex Grantin esityöstä. Lopussa John Norman osui tyhjiin.

Jokereiden ykkösmaalivahdiksi noussut latvialainen Janis Kalnins oli huippuvireessä. Hän torjui 29 kertaa.

– Blokit kuuluvat voittavaan jääkiekkoon ja pelasimme muutenkin maalinedustaa todella hyvin. TsSKA ei juuri kakkoskiekoille päässyt. Nämä ovat ihan ydinjuttuja, Marjamäki sanoi.

Jokereilla oli alla kolmen ottelun tappioputki. Viime tiistain kotiottelustaan Spartakia vastaan Jokerit paransi tasoaan selvästi.

– Kyllä me asioita kävimme läpi, kun oli kaksi peliä annettu pois ennen tätä. Tämä oli meille hyvä mittari ja halusimme lähteä katsomaan, missä menemme. Tyyli, jolla pelasimme, oli todella vahva. Tänään jänne kesti 60 minuuttia, hyvä joukkueen suoritus, Kalnins viimeisenä lukkona ja paljon onnistujia, Marjamäki sanoi.

Voitto piti Jokerit seitsemännellä sijalla läntisessä konferenssissa. Seuraavaksi Jokerit kohtaa lauantaina Tsherepovetsissa Severstalin.

– Tämä nollataan perjantaina, kun Tsherepovetsissa joukkueen kanssa kokoonnutaan hallilla ja aletaan harjoitella. On ihan totta, että isot voitot voivat joskus jäädä päälle, mutta tiedostamme, että Severstal on pelannut erinomaisesti ja viimeksi olimme siellä vähän helisemässä, vaikka voitimmekin, Marjamäki ilmoitti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mörkö löi nyt sisään – ”Olen hakannut päätä seinään aika pitkään”

Kommentoi Facebookissa