Joku päästi ylämaankarjaa aitauksesta vapaaksi – kolme sonnia vielä karkuteillä

Ylämaankarja on Suomen sääolosuhteisiin sopeutunut skotlantilainen naudan alkuperäisrotu.

Ylämaankarja on Suomen sääolosuhteisiin sopeutunut skotlantilainen naudan alkuperäisrotu. (Kuva Fotolia)

Karkuun päästetyistä sonneista on toistaiseksi löytynyt yhdeksän.

VAHINGONTEKO Moni muistaa vielä kesän 1997, jolloin suurin uutinen mediassa oli Liekki-sonnin pakomatka. Nuori sonni päästettiin uudella kotitilallaan Hausjärvellä laitumelle, jolloin se karkasi metsään. Liekki-sonnia yritettiin ottaa kiinni eri tavoin, lopulta se onnistuttiin nukuttamaan ja tuotiin kauhakuormaajan kauhassa takaisin kotitilalle.

Liekö joku ajatellut sonnien päästämisen vapaaksi olevan hauskakin ajatus, mutta omistajalle asiasta aiheutuu monenlaista harmia. Lapin poliisi kertoo, että Tervolassa Saareksentiellä olevasta aitauksesta oli 22.–23.5. päästetty vapaaksi 12 kappaletta ylämaankarjan eli Highland Cattlen sonneja.

Paksunahkainen ylämaankarja on skotlantilainen alkuperäisrotu, joka kasvattajasivuston mukaan on muita Suomessa kasvatettavia nautarotuja paremmin sopeutunut epäsuotuisiin sääoloihin ja ympärivuotiseen ulkokasvatukseen.

Karkuun päästetyistä sonneista on toistaiseksi löytynyt yhdeksän eli vielä kolme sonnia on kateissa. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona.

Lue myös: Highland ja hereford kuuluvat karjarotujen aatelisiin – ”Nämä ovat enemmän kuin tuotantoeläimiä”

Kommentoi Facebookissa