Joulumurha kerrostalon parkkipaikalla – 30-vuotias mies ampui tuttavaansa silmään

Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. (Kuva Fotolia)

Ampujasta oli valvontakameran kuvia, jotka oli taltioitu tekopaikan lähistöltä.

MURHASYYTE Noin 30-vuotiaalle nokialaismiehelle on luettu Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyte murhasta. Henkirikos tapahtui viime jouluna nokialaisen kerrostalon parkkipaikalla.

Syytteen mukaan 30-vuotias nokialaismies ampui saman ikäistä tuttavaansa 6,35 kaliiperin pistoolilla leukakulmaan. Uhrin kaaduttua surmaaja ampui häntä kosketus- tai lähilaukauksella vasempaan silmään.

– Tekotapa osoittaa päättäväisyyttä ja surmaamispyrkimystä, koska laukaukset on suunnattu pään alueelle. Rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, sanoo syyttäjä.

Tekonsa jälkeen ampuja pakeni paikalta ja piileskeli kaksi viikkoa. Poliisi oli kuitenkin koko ajan miehen kintereillä. Poliisin muun muassa lähetti hänelle viestejä, että olisi syytä ilmoittautua.

Ampujasta oli valvontakameran kuvia, jotka oli taltioitu tekopaikan lähistöltä. Mies oli tunnistanut itsensä kuvista. Parin viikon kuluttua mies ilmoittautui avustajansa välityksellä poliisille. Avustaja kertoi, mistä osoitteesta miehen voi käydä hakemassa. Antautumisensa syyksi mies kertoi sen, että paine kävi liian kovaksi.

Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Entuudestaan syytetyllä on useita tuomioita muun muassa väkivaltarikoksista.

Lue myös: Miehet riitelivät velka-asioista Ikean pysäköintialueella – puukosta saanut menehtyi vammoihinsa

Kommentoi Facebookissa