Miehet riitelivät velka-asioista Ikean pysäköintialueella – puukosta saanut menehtyi vammoihinsa

Paikalla olevat sivulliset aloittivat ensiavun ja jatkoivat sitä ensihoitohenkilöstön saapumiseen asti.

Paikalla olevat sivulliset aloittivat ensiavun ja jatkoivat sitä ensihoitohenkilöstön saapumiseen asti. (Kuvituskuva Fotolia)

Epäilty poistui paikalta omalla autolla, mutta ilmoittautui myöhemmin poliisipartiolle.

TAPPO Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Vantaalla Porttisuontiellä sijaitsevan Ikean pysäköintialueella 25.2. tapahtuneen väkivallanteon esitutkinnan.

– Tapauksessa miestä puukotettiin ylävartaloon. Tapausta on tutkittu poliisissa rikosnimikkeellä tappo, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Tapauksen esitutkinnassa selvisi, että kaksi toisensa hyvin tuntenutta henkilöä tapasivat Ikean pysäköintialueella tarkoituksenaan keskustella heidän välisestä velka-asiasta. Keskustelu tapahtui asianomistajan ajoneuvossa. Keskustelu eteni riidaksi, jolloin epäilty otti mukanaan olleen puukon käteensä ja löi sillä asianomistajaa ylävartaloon.

– Puukoniskun jälkeen asianomistaja oli noussut autosta, kävellyt Ikean pysäköintihalliin ja lyyhistynyt sinne. Paikalla olevat sivulliset aloittivat ensiavun ja jatkoivat sitä ensihoitohenkilöstön saapumiseen asti. Asianomistaja menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin, Tyynelä jatkaa.

Teon jälkeen epäilty poistui paikalta omalla autolla, mutta ilmoittautui myöhemmin poliisipartiolle Malmilla ja kertoi tapahtuneesta. Tekoon epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa asianomistajalle vamman, joka johti tämän kuolemaan.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmis ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjän virastoon.

Lue myös: Mies sai puukosta huonekalumyymälän parkkipaikalla – uhri menehtyi vammoihinsa sairaalassa

Kommentoi Facebookissa