JYPin karmea tappiokierre päättyi – ”Hemmetin hyvä fiilis”

JYP juhlii maalia

JYP juhlii maalia. (Kuva AOP)

Surkeaa kautta pelannut JYP voitti Jukurit 4-0 ja päätti samalla seitsemän ottelun tappioputkensa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan tiistain otteluissa JYP kukisti kotonaan Jukurit maalein 4-0 ja Sport pehmitti vieraissa Tapparan 3-0. JYPin karmea tappioputki tuli samalla päätökseensä.

JYP iski ensimmäisen maalinsa ajassa 5.03. Se oli Aleksi Malisen käsialaa.

Peli alkoi olla taputeltu toisen erän jälkeen, kun Jarkko Immonen ja Robert Rooba järjestivät jyväskyläläisnipun kolmen maalin johtoon. Jani Tuppurainen sinetöi loppulukemat tyhjiin, kun ottelua oli pelaamatta 28 sekuntia.

– Hemmetin hyvä fiilis, jo kauden toisen nollapelinsä Jukureita vastaan pelannut JYP-vahti Markus Ruusu myhäili C Moren haastattelussa. Ruusu torjui 23 kertaa.

JYP oli viimeksi voittanut 14. marraskuuta, jolloin se päihitti Jukurit 3-0. Ennen sitä voittoa JYP oli hävinnyt viisi perättäistä ottelua. Viimeisestä 14 ottelustaan JYP on siis voittanut vain kaksi.

Juttuvinkki: Pavel Bure teki viisi maalia, Leijonien baarireissulla osuutta asiaan?

JYP jatkaa sarjassa toiseksi viimeisennä. Sillä on nyt neljän pisteen etumatka jumbona lymyävään HPK:hon. Tosin HPK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Sport otti yllättäen vierasvoiton Tapparasta. Samalla päättyi Sportin hyökkääjän Roope Talajan 17 ottelun mittainen maaliton putki,

Janne Keränen jatkoi Tapparan tuskaa siirtämällä vieraat toisessa erässä kahden maalin johtoon. Stuart Percy naulasi viimeisen niitin Tapparan arkkuun ja tyhjään maaliin ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla. Maali oli Percylle uran ensimmäinen Liigassa.

Sport nousi voitollaan Jukureiden ja SaiPan ohi sarjassa sijalle 11. Tappara jatkaa kahdeksantena.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: SM-liigassa tärähti yllätys – HPK:n surkeus vain jatkuu

Kommentoi Facebookissa