Jyväskylän suurin arvoitus on Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa ylivoimaisesti (Kuva: Toyota Gazoo Racing)

Kalle Rovanperä lähtee MM-ralliin Jyväskylässä ensi kertaa tilanteesta, jossa häneltä odotetaan vain voittoa.

RALLI Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Jyväskylän seudulla. Kilpailussa on yksi ylivoimainen voittajasuosikki, MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Kalle Rovanperä.

Toyotalla kisaava Rovanperä, 21, on voittanut kauden seitsemästä MM-rallista viisi. Hän johtaa MM-sarjaa 83 pisteen erolla toisena olevaan Hyundain belgialaiskuskiin Thierry Neuvilleen.

Kaudesta on ajamatta kuusi MM-rallia. Rovanperän ei tarvitse voittaa niistä välttämättä yhtäkään varmistaakseen maailmanmestaruuden.

Jyväskylässä avoin kysymys onkin, millä mentaliteetilla Rovanperä kisaan lähtee? Varmisteleeko hän vain maailmanmestaruutta, vai laittaako kaiken peliin?

Rovanperä ei enää ole kokemusta hakemassa. Suomalainen rallikansa odottaa häneltä vain voittoa.

Rovanperällä uskoisi olevan voitonnälkää. Eihän hän Jyväskylässä ole voittanut vielä koskaan. Suomalaisajajakaan ei ole voittanut Jyväskylää vuoden 2017 jälkeen, jolloin Esapekka Lappi oli ykkönen.

Rovanperän paineensietokyky joutuukin Jyväskylässä suurempaan mittariin kuin koskaan aiemmin. Oikeastaan ensi kertaa hän lähtee MM-rallikilpailuun ylivoimaisena suosikkina.

Aiemmin Rovanperällä on ollut MM-ralleissa vain voitettavaa. Ensi kertaa hänellä on nyt vain hävittävää.

Mikäli Rovanperä keskeyttäisi Jyväskylässä ajovirheen takia, voisi se nakertaa hänen itseluottamustaan. Julkisuudessa puhuttaisiin, ettei Rovanperä sittenkään ole ylivertainen kuljettaja.

Voitolla Jyväskylässä käytännössä sinetöisisi maailmanmestaruutensa. Viidessä kilpailussa noin 90-100 pisteen etumatkaa ei kurottaisi kuin uskomattomalla tuurilla.

Viimeistään voitolla Jyväskylässä Rovanperä lujittaisi asemansa ralliautoilun supertähtenä. Varmistelu olisi MM-taiston kannalta tietenkin järkevää, mutta kotikisassaan Rovanperän uskoisi laittavan kaiken peliin.

Keski-Suomessa on edessä jännittävä viikonloppu. Mikäli Rovanperä voittaa, laukaisee Kalle-huuma ainakin Jyväskylässä sellaiset voitonjuhlat, joita voinee verrata Leijonien MM-kultajuhliin.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Venäläiskuskit saavat kisata Jyväskylässä – liput sentään kiellettiin

Kommentoi Facebookissa