Jyväskylässä karanteeniin jopa 700 henkilöä – hengellinen tilaisuus tartuntalähteenä

Koronanäytteenottoa keskussairaalan Showroomin autokaistalla.

Koronanäytteenottoa keskussairaalan Showroomin autokaistalla. (Kuva Jyväskylän kaupunki)

Viranomaiset eivät ehdi tavoittaa kaikkia altistuneita tämän päivän aikana.

KORONAVIRUS Jyväskylässä loppuviikon ja viikonlopun aikana ilmennyt tartuntarypäs on nyt selvitetty kokonaisuudessaan. Jyväskylän kaupunki kertoo, että tartuntojen määrä on 50 ja karanteeniin asetettavien määrä nousee lähelle 700 henkilöä.

Yksityiseen hengellisen yhteisön tilaisuuteen, josta tartunnat lähtivät liikkeelle, osallistui reilut 100 ihmistä. Viranomaiset eivät ole nimenneet seurakuntaa. Jyväskylän tartuntataudeista vastaavan lääkärin Ilkka Käsmän mukaan kyseisen seurakunnan kirkollinen toiminta on kuitenkin keskeytetty lokakuun ajaksi.

Kaikki osallistuneet on testattu loppuviikon aikana. Viikonlopun aikana terveydenhuollossa tehdyn jäljitystyön avulla on selvitetty kaikki altistuneet ja heihin otetaan puhelimitse yhteyttä karanteenien asettamiseksi. Osa on vielä tavoittamatta.

Juttuvinkki: Koronakevään lemmikkibuumin surullinen käänne – ”Sekasotkun suurin kärsijä on syytön lemmikki”

Aikaisemmin tiedotettiin, että altistumisia on Jyväskylässä tapahtunut Kilpisen yhtenäiskoululla noin 60 henkilöä, Kuokkalan yhtenäiskoululla noin 60 henkilöä ja Gradian Viitaniemen yksikössä noin 50 henkilöä.

Kokonaisuudessaan karanteenitilanne on niin laaja, ettei kaikkia altistuneita ehditä tavoittamaan tämän päivän aikana ja osa puheluista jää vielä huomiselle. Edelleen on mahdollista, että karanteeneja tullaan lisäksi asettamaan vielä lisää.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan.

  • EDIT klo 19: Päivitetty karanteenimäärät

Lue myös: Koronaan liittyvän karanteenin pituus lyhenee 10 päivään – ”Vain osa tartunnalle altistuneista sairastuu”

Kommentoi Facebookissa