K-Raudan puuvaraston suurpalon epäillyt sytyttäjät ovat nuoria poikia – tuhosta arviolta 600 000 euron vahingot

Palon seurauksena K-Raudan pihamyymälä ja siellä säilytetty omaisuus tuhoutui suurelta osin.

Palon seurauksena K-Raudan pihamyymälä ja siellä säilytetty omaisuus tuhoutui suurelta osin. (Kuvituskuva Fotolia)

Vaikka rikosvastuu alkaakin vasta 15 vuoden iästä, vahingonkorvausvastuu alkaa jo syntymästä.

SUURPALO Perjantaina 12.6. Vantaalla Vantaanportissa tapahtuneen K-Raudan puuvaraston suurpalon tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa. Pelastuslaitos sai palon juuri ja juuri rajattua niin, ettei se ehtinyt levitä myymälätiloihin ja näin ollen aiheuttaa vielä suurempaa vahinkoa.

Tapausta tutkitaan poliisissa rikosnimikkeellä tuhotyö ja paloa on alusta asti epäilty tahallaan sytytetyksi. Itä-Uudenmaan poliisi pääsi omien tutkimustensa perusteella ja valvontakameran tallenteiden avulla epäiltyjen jäljille ja heidän henkilöllisyytensä on nyt poliisin tiedossa.

Juttuvinkki: Alaikäiset nuoret sytyttivät ilotulitteilla roskakatoksen – tulipalo levisi koulurakennukseen

Palon sytyttämisestä epäillään kahta nuorta alaikäistä poikaa, joita poliisi on tällä viikolla, eilen ja tänään, päässyt kuulemaan. Kuulusteluissa molemmat pojat ovat myöntäneet teon. Selkeää motiivia teolle ei ole pystytty antamaan.

Palon seurauksena K-Raudan pihamyymälä ja siellä säilytetty omaisuus tuhoutui suurelta osin ja siitä aiheutui alustavan arvion mukaan noin 600 000 euron vahingot. Poliisi muistuttaa, että vaikka rikosvastuu alkaakin vasta 15 vuoden iästä, vahingonkorvausvastuu alkaa jo syntymästä.

Lue myös: Alaikäinen lapsi poltti satavuotiaan koulurakennuksen – ”Hän ei ole teosta rikosoikeudellisessa vastuussa”

Kommentoi Facebookissa