Kaapo Kakolle tullut vähän peliaikaa NHL:ssä – ”Se on se, mitä on ansaittu”

Kaapo Kakon NHL-seura on New York Rangers.

Kaapo Kakon NHL-seura on New York Rangers. (Kuva AOP)

Jalkavaivastaan pelikuntoon toipunut Kaapo Kakko kommentoi vähäistä peliaikaansa New Yorkissa.

JÄÄKIEKKO Tuttu itseluottamus puuttuu nyt Kaapo Kakon olemuksesta. New York Rangersin NHL-tulokas palasi perjantaina lyhyen sairausloman jälkeen tositoimeen, mutta maaliton putki venyi jo 17 ottelun mittaiseksi.

Joukkueelle ilta oli toki hyvä: Rangers otti 5-3-kotivoiton Carolina Hurricanesista. Kakko oli joutunut olemaan sivussa kahden ottelun ajan jalkaansa saaman kolhun takia.

– Jalka oli vähän kipeä, ja joulun aikana sain sitä hoidettua kuntoon. Muutama päivä oli ihan täyttä huilia, mitä nyt jotain pientä koitin itse tehdä, Kakko kertoi Madison Square Gardenissa pelin jälkeen.

Jäähyrikas ottelu oli Kaapolle kaikkea muuta kuin otollinen. Alivoimaa hän ei pelaa, ja ylivoima-aikaakin tulee kakkosmiehityksessä niukalti. Näin jääajaksi kellottui vain 11.14.

– Ei ole koskaan helppo tällainen ottelu. Välillä joudut istumaan aika monta minuuttia ja sitten pääset taas hetkeksi kokeilemaan. Ei mikään ihannerytmi.

– Sillä tavalla on aika lailla tämä kausi menty. Ei ole isompia minuutteja tullut, mutta se on se, mitä on ansaittu.

Hurricanesia vastaan Kakko pelasi kolmosketjussa kavereinaan Filip Chytil ja Brendan Lemieux. Vitja juuttui lähes poikkeuksetta puolustuskannalle; avauserässä Chytil ja Kakko pääsivät tosin ylivoimahyökkäykseen, mutta Chytil ei saanut kunnollista syöttöä aikaiseksi.

Varsinkin kolmannessa erässä Kakko alkoi päästä lupaavaan rytmiin. Hyökkäyspäässä ketjukavereilta ei herunut kuitenkaan apuja. Turkulaishyökkääjä saattoi vain kaiholla katsella, kun Mika Zibanejad (2+1) ja Artemi Panarin (1+2) hoitelivat homman kotiin.

– Tärkeät äijät tekivät maalit. Aika monta maalia saatiin tehtyä, ja ylivoimamaalit ovat aina hyvä juttu. Hyvä voitto.

Vähemmän hyvät tuntemukset olivat Carolinan tähtihyökkääjä Sebastian Aholla. Ahoa on nähty harvoin hyväntuulisena Madison Square Gardenissa, ja perjantaina sama kuvio jatkui. Viime helmikuussa Hurricanes voitti Rangersin, mutta sen jälkeen on tullut keskinäisissä otteluissa pleksiin neljä kertaa perättäin.

– On se vähän vaikeaa ollut täällä, Aho myönsi Madison Square Gardenin käytävällä pelin jälkeen.

– Hyvin tehtiin hommia koko illan, ja maalipaikat oli voittaa tämä peli. Pitää olla terävämpi maalipaikoissa. Vähän liian helpolla annettiin maalit vastustajalle, siihen hävittiin.

Aho, 22, avasi kauden tasoonsa nähden verkkaisesti, mutta nyt pesee taas. Koossa on 35 tehopistettä (22+13). Tällä vauhdilla oma maaliennätys (30) menee rikki alkuvuodesta 2020.

– Ylivoimapelissä on paikka vaihtunut maalin eteen. Se on enemmän maalintekijän paikka. Se on yksi ero, muuten ei omassa pelissä hirveitä eroja ole, Aho pohdiskeli komeaa maalimääräänsä.

Kaapo Kakolla on edessään ketjumuutos, sillä Brendan Lemieux loukkaantui perjantaisessa ottelussa. Kamppailun jälkeen valmentaja David Quinn vahvisti, että pelaajan kädessä on murtuma. Edessä on sairausloma ja yhden hyökkääjän kutsuminen farmista.

Perjantaina Kakon, Lemieux’n ja Chytilin ketjussa ei juuri kemioita syntynyt. Lemieux tunnetaan pelottomana rymistelijänä, kun taas tshekkikeskushyökkääjä Chytil on nopea ja taitavahko kaveri. Kaapolle kelpaisi varmasti mielikuvituksekkaampikin työympäristö.

– Sanotaan niin, että olemme kyllä tosi erityyppisiä pelaajia, Kakko lausahti Rangersin kopissa.

– En tiedä oikeastaan, minkä takia ollaan samassa ketjussa. Välillä, kun peli ei ole kulkenut, tulee muutoksia, ja sitten ollaan taas samasta ketjusta löydytty. Aika suoraviivaista peliä. Itse tosin haen välillä jotain muutakin kuin päätykiekkoa. Mutta siinä on nyt menty, todennäköisesti samaan tapaan jatketaan.

New York Rangersin kausi on ollut toistaiseksi kotipainotteinen. Aiemmin joulukuussa Kakko sai maistaa kunnon vierasrundia, jonka aikana hän pääsi aistimaan muun muassa Las Vegasin ja Los Angelesin ilmapiiriä.

– Kyllä siinä vähän ehti näkemään, hienoja paikkoja! Tietenkin peli edellä mentiin koko ajan. Välipäiviä oli muutama. Vaihdettiin oikeastaan heti pelin jälkeen aina paikkaa. Seuraavana päivänä oli sitten päivätreenit ja vähän vapaata.

– Totta kai aikaero ja välimatkat vähän vaikuttavat, mutta ei niiden piikkiin saa missään nimessä mitään laittaa. Se kuuluu tähän hommaan, ja kyllä niitä vierasmatkoja vielä tulee, sanoo Kakko.

Ja tuleman pitää välittömästi: NY Rangers matkustaa Kanadaan ja kohtaa viikon sisään Toronton, Edmontonin, Calgaryn ja Vancouverin. Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Kakko, 18, on pelannut 33 ottelua ja koonnut niissä tehopisteet 6+8.

Haastattelu Pasi Tuominen, New York

Lue myös: Kasperi Kapanen isänsä potkuista – ”Ei ole ikinä kiva nähdä tuollaista”

Kommentoi Facebookissa