Kasperi Kapanen isänsä potkuista – ”Ei ole ikinä kiva nähdä tuollaista”

Kolmannen polven maajoukkuekiekkoilija Kasperi Kapanen pelaa NHL:ssä Toronto Maple Leafsissa.

Kolmannen polven maajoukkuekiekkoilija Kasperi Kapanen pelaa NHL:ssä Toronto Maple Leafsissa. (Kuva AOP)

Kasperi Kapanen kommentoi New Yorkissa Mike Babcockin ja Sami Kapasen saamia potkuja.

JÄÄKIEKKO Toronto Maple Leafsin NHL-jääkiekkoilija Kasperi Kapanen on todistanut lyhyen ajan sisään kahdet valmentajapotkut lähietäisyydeltä. Toronto irtisanoi Mike Babcockin päävalmentajan tehtävästä kuukausi sitten.

Tämän viikon keskiviikkona potkut tulivat Sami Kapaselle, Kasperin isälle. Sami Kapanen ehti valmentaa sveitsiläistä HC Luganoa vain 29 liigaottelun ajan. Tilillä oli 11 otteluvoittoa.

– Tietysti harmittaa hänen puolestaan, ei ole ikinä kiva nähdä tuollaista, Kapanen sanoi perjantaina New Yorkissa.

– Semmoista se on, kun ei mene hyvin. Vähän niin kuin meilläkin (Torontolla). Kun joukkue ei pelannut sillä tavalla kuin olisi pitänyt, potkut tulivat.

Lugano oli Sami Kapaselle ensimmäinen ulkomaanpesti päävalmentajana. Peliurallaan hän esiintyi 831 NHL-ottelussa ja 87 Stanley Cupin pudotuspeliottelussa. Suomen paidassa tuli MM-kultaa ja olympiapronssia. Päävalmentajan roolissa hän toimi ennen Luganoa Suomessa Kuopion KalPassa.

Toronton valmentajanvaihtoa Kasperi Kapanen pitää oikeana ratkaisuna. Heikon alkukauden jälkeen Toronto irtisanoi Mike Babcockin, ja tilalle nimitettiin Sheldon Keefe. Uudessa komennossa peli sujuu: kuudesta viime kamppailusta on tullut viisi voittoa, ja pudotuspeliraja on saavutettu.

– Positiivista, että uusi valmentaja tuli uudella energialla. Me tarvittiin sitä uskoa, kun ei pelattu hyvin.

– Treenit ovat olleet vähän erilaisia, ja pelityylikin on vähän erilainen. Iso muutos tietenkin, kun valmentaja vaihtuu kesken kauden, mutta hyvä muutos.

Babcock on meritoitunut valmentaja. Vuonna 2008 hän luotsasi Detroit Red Wingsin Stanley Cupin mestaruuteen. Kanada voitti hänen johdollaan kultaa kisoissa kuin kisoissa. Varsinkin Toronto-potkujen jälkeen hänestä alkoi kuitenkin kiertää mitä hurjimpia huhuja.

– Ei minulla ollut hänen kanssaan ikinä mitään ongelmia. Kaikki oli ookoo, sanoo Kapanen.

Suomalaishyökkääjä tunnustaa silti, että jokin henkinen lukko vaihdoksen myötä avautui.

– Vaikka alkukaudella meni huonosti, pidimme joukkueen kesken hauskaa. Kun valmentaja vaihtui, tunnelma vaan parani ja ruvettiin voittamaan pelejä. Sehän nyt on aina kivaa.

Kivaa riitti perjantaina, kun Leafs kävi voittamassa New York Rangersin maalein 6-3 Madison Square Gardenissa. Kapanen luisteli kakkosketjussa kavereinaan William Nylander ja supertähti Auston Matthews.

Vitjan kaikki pelaajat saivat teholukeman +2. Nylander (2+1) osui kahdesti. Matthews sai kaksi syöttöpinnaa ja Kapanen yhden syöttöpisteen. Ketjulta nappipeli siis?

– Parempaan suuntaan mennään. Ketjun peli oli paljon parempaa, kun verrataan vaikka peliin, jossa olimme ensimmäisen kerran yhdessä. Tietysti muutamia asioita voi vielä parantaa, mutta hyvältä näyttää, Kapanen kertoi kamppailun jälkeen reippaasti.

Toisessa erässä Kapanen sai häijyn näköisen tärskyn törmättyään Rangers-hyökkääjä Mika Zibanejadin kanssa. Kapanen näytti pitkään tuskaiselta, mutta pystyi jatkamaan peliä.

– Pikku törmäys vain, ei siinä mitään kummempaa.

Toronto lähti NHL-kauteen valtavin odotuksin, onhan joukkueen pelaajisto liigan eliittiä. Tuloskunto lähti tuntuvaan nousuun, kun Sheldon Keefe asettui ruoriin.

– Kyllä ruvetaan olemaan lähellä potentiaalia, vaikka parantamisen varaakin on. Pelaaminen on hyvännäköistä. Hyvä merkki, että voitetaan 6-3, vaikka ei pelata edes parhaalla tasolla.

– Kaikkiaan aika rento peli, kumpikaan joukkue ei paljon taklannut. Ensimmäisessä ja toisessa erässä annettiin vastustajalle liikaa tilaa. Lopussa kuitenkin tehtiin tarvittavat maalit, ja ”Freddy” (maalivahti Frederik Andersen) ei enää päästänyt yhtään.

Kasperilla ja Torontolla otteluohjelma on raisu, mutta joulun kunniaksi järjestyy ruhtinaallinen kolmen päivän tauko NHL-kamppailuista.

– Vielä on pelejä, mutta maanantain jälkeen pääsee viettämään joulua. Perhe jää tällä kertaa kotiin.

– Katsotaan sitten, mitä tehdään, en ole päättänyt vielä. Mutta ehkä noitten ruotsalaisten kanssa vietän muutaman päivän, Kapanen hymähti viitaten länsinaapurista tuleviin joukkuetovereihinsa.

Kasperi Kapanen pelaa toista täyttä NHL-kauttaan. Perjantaisen voiton jälkeen hänellä ovat koossa tehot 8+11.

Haastattelu Pasi Tuominen, New York

Lue myös: Vaihtuuko Sami Vatasen NHL-seura? – ”Totta kai sopimusasiat välillä tulevat mieleen”

Kommentoi Facebookissa