Kaapo Kakon meno muuttunut New Yorkissa – ”Meiningissä on uusi rehvastelun aste”

Kaapo Kakko hyökkää NHL:ssä New York Rangersin pelipaidassa.

Kaapo Kakko hyökkää NHL:ssä New York Rangersin pelipaidassa. (Kuva AOP)

Kaapo Kakko näyttää selättäneen alkuvaikeutensa. Nuorukaisen peli rullaa NHL:ssä nyt mukavasti.

JÄÄKIEKKO Kaapo Kakko vietti tiistaina toistaiseksi upeinta iltaa NHL-urallaan. Kakko osui ensin varsinaisella peliajalla ja ratkaisi jatkoajalla New York Rangersille 3–2 -kotivoiton Pittsburgh Penguinsista.

Kakko alkaa lunastaa häneen heti tulokaskaudella kohdistettuja kovia odotuksia.

– Ensimmäiset pari minuuttia jatkoajalla olivat todella vaikeita meille, mutta sitten saimme loistavan syötön Foxilta. Se oli helppoa minulle, Kakko kommentoi jatkoaikamaaliaan NHL:n verkkosivuilla.

Kakko teki monella tavalla omaa NHL-historiaa: ensimmäinen voittomaali, ensimmäinen jatkoaikamaali, ensimmäinen kahden maalin ilta ja ensimmäinen orastava maaliputki, sillä hän osui myös sunnuntaina Floridaa vastaan.

Kakon kauden saldo 16 ottelusta on nyt 6+2=8. Hän on tehnyt maaleistaan viisi viimeisessä seitsemässä ottelussa.

Kakko nousi NHL:n tulokkaiden maalipörssissä yksin kakkoseksi. Edellä on vain Buffalo Sabresin 24-vuotias ruotsalaislaituri Victor Olofsson, joka on heiluttanut verkkoa seitsemän kertaa.

– Kun juttelee hänen kanssaan ja katsoo, miten hän kävelee nykyään, niin meiningissä on täysin uusi rehvastelun aste, jota en ole nähnyt sen jälkeen, kun hän tuli tänne, ei pelkästään kaukalossa vaan myös sen ulkopuolella. Hän on pääsemässä tietylle mukavuustasolle. Sen näkee hänen silmistään, Rangersin päävalmentaja David Quinn ihasteli Kakkoa.

Kakon lisäksi moni muukin suomalainen onnistui NHL:ssä tiistaina. Joonas Donskoi (1+2) oli jälleen tehokas. Colorado Avalanchen suomalaislaituri vietti toista kolmen tehopisteen iltaansa viikon sisään 4-0 -vierasvoitossa Patrik Laineen Winnipeg Jetsistä. Donskoi teki viime torstaina NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

Maalin makuun pääsi myös Nashville Predatorsin Mikael Granlund, joka katkaisi samalla 12 ottelun mittaiseksi venyneen pisteettömän putkensa. Granlundin ja maalivahti Pekka Rinteen Nashville Predators hävisi Vancouver Canucksin hallissa 3-5.

Aleksander Barkov (0+2) tuli maaliputkensa päähän, mutta venytti pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. Barkovin Florida Panthers nousi neljän maalin takaa ja kukisti maalivahti Tuukka Raskin Boston Bruinsin vieraissa voittolaukauskilpailun päätteeksi 5-4.

Teksti Jussi Lehmola ja Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien tähdet NHL-huhujen keskellä – Jesse Puljujärven kohtalo ratkeaa pian

Kommentoi Facebookissa