Kadonnut käärmeenpoikanen löytyi – Särkänniemen anakonda oli karkuteillä kaksi viikkoa

Särkänniemen eläintoiminnan päällikkö Sari Järvisalo varmisti, että karannut anakondanpoikanen pääsi turvallisesti takaisin terraarioonsa.

Särkänniemen eläintoiminnan päällikkö Sari Järvisalo varmisti, että karannut anakondanpoikanen pääsi turvallisesti takaisin terraarioonsa. (Kuva AOP/ Särkänniemi)

Karannut keltainen anakondanpoikanen pudottautui katosta asiakastiloihin.

KÄÄRME Särkänniemen Akvaariossa etsitty keltainen anakondanpoikanen on löytynyt Akvaarion asiakastiloista keskiviikkona 17.7.2019 klo 20 aikaan. Käärmeen havaitsivat ensimmäisenä Särkänniemen asiakkaat. Henkilökunta sai käärmeen löytymisestä tiedon välittömästi ja otti tilanteen haltuun.

Kaksi viikkoa sitten karannut keltainen anakondanpoikanen päätti yllättäen pudottautua katosta Akvaarion sisäänkäynnin ulkopuolella. Lähistöllä olleet asiakkaat tekivät ensimmäiset havainnot käärmeestä ja ilmoittivat tapahtuneesta Särkänniemen henkilökunnalle.

– Huvipuisto oli juuri sulkeutumassa, kun tieto käärmeen löytymisestä tuli. Löytymiseen johtanut tilanne oli melko jännittävä, ja pahoittelemme asiakkaille aiheutunutta ylimääräistä häiriötä, sanoo Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo.

Kaksi keltaista anakondaa oli muuttanut uuteen terraarioon maanantaina 1.7. Käärmeenpoikaset ehtivät asua uudessa kodissaan vain muutaman päivän, kun toisen todettiin kadonneen ja sitä alettiin etsiä. Myös terraarion somisteita ja rakenteita alettiin purkaa välittömästi.

– Molemmat anakondanpoikaset ovat nyt Akvaarion takatiloissa lukkojen takana odottamassa, että purettu terraario saadaan uudelleen rakennettua ja tällä kertaa siten, että minkäänlaista poistumisreittiä ei sinne jää, Aarresuo vakuuttaa.

Käärmeen etsintöjä ja terraarion purkutöitä kiihdytettiin tällä viikolla. Käärme onkin mitä luultavimmin säikähtänyt lisääntynyttä ääntä ja lähtenyt etenemään piilopaikastaan.

– Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, miten käärme on löytänyt tiensä aina asiakastiloihin saakka. Tulemme tutkimaan asian perin pohjin, mutta nyt on kaikkein tärkeintä varmistaa, että käärmeellä on kaikki hyvin, Aarresuo kertoo.

Koska käärmeiden terraariota jouduttiin purkamaan etsintöjen yhteydessä, keltaiset anakondat eivät tule välittömästi näytille Akvaarioon uudelleen vaan ne viettävät toistaiseksi aikaa hoitotiloissa.

Lue myös: Anakondanpoikanen katosi Särkänniemessä – käärmettä etsittäessä joudutaan purkamaan terraariota

Kommentoi Facebookissa