Anakondanpoikanen katosi Särkänniemessä – käärmettä etsittäessä joudutaan purkamaan terraariota

Keltainen anakonda on eteläamerikkalainen, myrkytön käärmelaji.

Keltainen anakonda on eteläamerikkalainen, myrkytön käärmelaji. (Kuva AOP)

Keltaiset anakondat eivät ole myrkyllisiä, mutta on mahdollista, että pelästynyt käärme puree.

KÄÄRME Särkänniemen henkilökunta etsii Akvaariossa kadonnutta käärmeenpoikasta. Käärme ei ole myrkyllinen eikä aiheuta vakavaa vaaraa.

Kaksi keltaista anakondaa oli muuttanut uuteen terraarioon Särkänniemen Akvaariossa maanantaina 1.7. Toisesta käärmeestä ei ole tehty näköhavaintoja enää eilen.

– Todennäköisesti käärme on piiloutunut terraarion rakenteisiin, joita on nyt alettu purkaa. On kuitenkin teoriassa mahdollista, että käärme on päässyt karkuun terraariosta, kertoo Särkänniemen operatiivinen johtaja Tiia Ojansivu.

Käärmeenpoikanen on keltamusta ja kooltaan pieni. Keltaiset anakondat eivät ole myrkyllisiä, mutta on mahdollista, että pelästynyt käärme puree, mikä voi aiheuttaa lievän loukkaantumisen. Siksi on tärkeää, että jos käärmeen sattuisi kohtaamaan Akvaariossa, sitä ei pidä lähestyä, vaan asiasta tulee ilmoittaa välittömästi henkilökunnalle.

Keltainen anakonda on eteläamerikkalainen, myrkytön käärmelaji. Laji on paljon sukulaistaan viheranakondaa pienempi. Keltaista anakondaa kutsutaan myös nimillä paraguaynanakonda ja etelänanakonda.

Särkänniemen Akvaario ja muut kohteet ovat tapauksesta huolimatta avoinna normaalisti.

Lue myös: Kuningasboa katosi kerrostalohuoneistosta – lemmikkinä lämmin ja hyvin säyseä

Kommentoi Facebookissa