Kahta nuorta miestä epäillään kolmesta ryöstöstä – uhrien kimppuun käytiin yllättäen nyrkein

Ryöstäjien jäljille päästiin poliisin toimien ansiosta ja heidät on vangittu.

Ryöstäjien jäljille päästiin poliisin toimien ansiosta ja heidät on vangittu. (Kuvituskuva Poliisi)

Ryöstöistä epäillään kahta iältään 17- ja 18-vuotiasta nuorta miestä.

RYÖSTÖSARJA Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana kolmen marraskuussa Länsi-Vantaan Myyrmäessä tapahtuneen ryöstörikoksen sarja.

– Teot ovat tapahtuneet poikkeuksellisen lyhyen ajan sisällä, 8.-9.11, ja maantieteellisestikin käytännössä samassa paikassa. Teoista epäillään kahta iältään 17- ja 18-vuotiasta nuorta miestä, kertoo tapausten tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio.

Rikoksen uhrit ovat valikoituneet sattumanvaraisesti ja tekotapa ryöstöissä noudattaa samaa kaavaa eli asianomistajien kimppuun on käyty yllättäen nyrkein pahoinpitelemällä ja heiltä on anastettu omaisuutta.

– Ensimmäisessä 8.11. tapahtuneessa ryöstössä tekoa oli vielä tehostettu teräaseella uhkaamalla ja uhrin yrittäessä paeta tilanteesta häntä oli vielä yritetty heittää teräaseella, Aukio jatkaa.

Ryöstäjien jäljille päästiin poliisin omien tehokkaiden toimien ansiosta ja heidät tavoitettiin ja otettiin kiinni toisen epäillyn asuntoon tehdyn kotietsinnän yhteydessä.

– Asunnosta löytyi myös anastetuksi epäiltyä omaisuutta, joka on päästy nyt palauttamaan asianomistajille, Aukio summaa.

Rikoksesta epäillyt miehet on vangittu 15.11.2021 todennäköisin syin epäiltynä kolmeen edellä mainittuun ryöstörikokseen.

Lue myös: Taksiin tehty murto johti kotietsintään – poliisi löysi rahaa, neljä asetta ja kranaatteja

Kommentoi Facebookissa