Koronatartunnat lisääntyvät – erikoissairaanhoidon kuormitus kasvaa

Suomessa on eilisen jälkeen todettu 1 259 uutta koronatartuntaa, mikä on koko epidemian aikana suurin päiväkohtainen tartuntaluku.

Suomessa on eilisen jälkeen todettu 1 259 uutta koronatartuntaa, mikä on koko epidemian aikana suurin päiväkohtainen tartuntaluku. (Kuva Fotolia)

Rokottamattomat ovat päätyneet tehohoitoon 33 kertaa todennäköisemmin kuin rokotetut.

KORONAVIRUS Rokotusten kohdeväestöstä, eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 86,2 prosenttia on saanut Suomessa vähintään ensimmäisen rokoteannoksen ja 80,6 prosenttia vähintään kaksi rokoteannosta 17.11. mennessä.

Viikon aikana ensimmäisen rokoteannoksen kattavuus on kasvanut 0,2 prosenttiyksiköllä ja toisen annoksen kattavuus 0,6 prosenttiyksiköllä. Yhteensä 154 629 henkilöä on saanut kolme rokoteannosta.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoille tuli viikolla yhteensä 137 uutta koronaviruspotilasta, kun edellisten viiden viikon aikana määrä on vaihdellut välillä 110–135. Tehohoitoon tuli viime viikolla 31 uutta koronaviruspotilasta, kun edellisellä viikolla heitä oli 20.

Viikon 45 lopussa erikoissairaanhoidossa oli yhteensä 147 potilasta, joista 110 oli hoidossa vuodeosastoilla ja 37 teho-osastoilla. Rokottamattomat ovat päätyneet erikoissairaanhoitoon elo-lokakuun aikana 19 kertaa todennäköisemmin ja tehohoitoon 33 kertaa todennäköisemmin kuin rokotetut. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 236.

Viime viikolla testejä tehtiin noin 95 200 ja näytteistä oli positiivisia 6,2 prosenttia. Lokakuun puolivälissä testejä tehtiin viikossa noin 77 600, jonka jälkeen testimäärät ovat tasaisesti nousseet. Lokakuun puolivälissä testatuista näytteistä positiivisia oli 4,8 prosenttia, ja näidenkin osuus on tasaisesti noussut sen jälkeen.

Leviämisalueiden tunnusmerkit täyttyvät 12 alueella: Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Uudenmaan (HUS), Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Kymenlaakson, Länsi-Pohjan, Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit.

THL kertoo myös, että Suomessa on eilisen jälkeen todettu 1 259 uutta koronatartuntaa. Kyseessä on koko epidemian aikana suurin päiväkohtainen tartuntaluku. Kaikkiaan tartuntoja on todettu yhteensä 173 632.

Lue myös: Influenssa ei ole harmiton tauti – mutta onko teholla tilaa myös influenssapotilaille?

Kommentoi Facebookissa